• De winnaars

    Manon van de Kraats

't Speelkwartier opnieuw eerste op lokale schoolzwemkampioenschap

29-03-2019, 16:27 | Lezersnieuws | Niels

Op vrijdag 15 februari 2019 organiseerde de plaatselijke zwemvereniging VZC de elfde editie van het lokaal schoolzwemkampioenschap. Een wedstrijd voor alle basisscholieren van Veenendaal. Acht  Veenendaalse scholen worden vertegenwoordigd door één of meerdere teams van zes zwemmers: twee uit de onderbouw, twee uit de middenbouw en twee uit de bovenbouw. ’t Speelkwartier wint voor de 2de keer op rij en mag de wisselbeker opnieuw voor een jaar mee naar school nemen.

Na het gezamenlijke inzwemen, volgen de teampresentaties met een opkomst en het voorstellen van de juryleden. De wedstrijd start met de 6 x 25m vrije slag estafette. Het publiek is in groten getale aanwezig om de kinderen aan te moedigen. CBS Tamim behaalt bij de estafette de 1ste  plaats, de Vuurvlinder de 2de plaats en het ’t Speelkwartier wordt 3de .

Op de vrije slag zwemmen de bovenbouw  50 meter en de midden- en onderbouw 25 meter.  Bij de 50m vrije slag wint Charlotte Plomp (de Schakel), gevolgd door Vera van der Meer (de Ceder) en Rijk Leenders (de Vuurvlinder).  De middenbouw  25m vrije slag wordt gewonnen door Stefan van der Meer ( de Ceder), gevolgd door Yfke van der Leij (CBS Tamim) en Kai Quint( de Vuurvlinder). In de onderbouw worden Madelief Gijsbertse (De Burcht) en Kaitlyn Nagtegaal (aan de Basis) 1 en 2. De tussenstand is dat ‘t Speelkwartier op de 3de plaats staat.

Na de vrije slag gaan de kinderen verder met de rugslag. In de bovenbouw zwemmen Pelle en Koen een sterke race. In de middenbouw laat Aras een sterke verbetering zien. Tenslotte zorgen Lotte en Joris voor een eindsprint door 5de en 2de te worden.

Terwijl de jury alles uitrekent, sluiten de zwemmers de avond af met een spetterende en spannende vlottenrace. De vlottenrace telt weliswaar niet mee voor de punten, maar het plezier en fanatisme is bij alle zwemmers, na drie afstanden te hebben gezwommen, nog steeds aanwezig. De Ceder wint de ludieke vlottenrace.

Bij de uitslag worden de behaalde plaatsen in omgekeerde volgorde opgenoemd. Op de 3de plaats eindigt CBS Tamin, de 2de plaats is voor de Vuurvlinder en de 1ste plaats voor ’t Speelkwartier. Het was een sportief evenement.