Symfonische Rock klassiekers in De Lampegiet

16-01-2019, 13:55 | Lezersnieuws | Dineke

Afgelopen seizoen maakte Symphonic Rock Night een verpletterend debuut in de Nederlandse theaters. Na een succesvolle tour en vele lovende reacties is ‘Symphonic Rock Night’ terug. Legendarische songs van Yes, Pink Floyd, Camel en Genesis geven samen met de muziek van Gino Vannelli, Supertramp, Rush en Marillion een fantastisch beeld van de symfonische popmuziek in de jaren 70. Op 31 januari kan het publiek van Theater De Lampegiet van deze muzikale show genieten.

Net zo kritisch als ons publiek
Symphonic Rock Night gaat langs onvergetelijke klassiekers van bands als Yes, Genesis, Supertramp, Pink Floyd, Camel en Rush. “Ook de muziek van Solution, Alquin en Alan Parsons Project komt aan bod. Het geeft een enorme kick om legendarische nummers als Fools Ouverture van Supertramp, Comfortably Numb van Pink Floyd, Firth of Fifth van Genesis en Yours is no disgrace van Yes te spelen. We blijven daarbij heel dicht bij het origineel. Dat kan natuurlijk ook niet anders, want wij zijn minstens net zo kritisch als ons publiek.", zegt drummer Tim de Jong.

Voor de Symfonische rockers
DJ van de avond Luuk Braun nodigt Symfonische rockers uit: “Het is de groep mensen die alle grootheden uit de muziekwereld live heeft gezien", zegt hij, “maar die het nu lekker vinden om zittend in een theaterstoel het hele oeuvre tegelijk langs te horen komen. Dat is voor de muzikanten een waanzinnige uitdaging want die mensen zijn ongelofelijk kritisch. Je kan als band niet zomaar even iets spelen wat een beetje op Wish You Were Here lijkt, snap je?"

Meer informatie
De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf  € 25,- via www.lampegiet.nl