• Robin Segers, Wouter Imminkhuizen, Niels van der schee, Mark van Donkelaar, Albert Elsenaar, Marc van Manen, Martin van NelleStijn.

    Eric Reeling

Stichting Zaalvoetbal Veenendaal Bekerfinale Fox hair - Cafe Buurman

08-07-2019, 14:23 | Lezersnieuws | Turgay

Op vrijdag 5 juli 2019 werd de bekerfinale van stichting zaalvoetbal Veenendaal gespeeld. In de finale moest Fox Hair Fashion het opnemen tegen Café de Buurman. Beide teams spelen in de hoogste afdeling van het Veenendaalse zaalvoetbal. 

Op voorhand waren de kenners het erover eens. Meervoudig bekerwinnaar Fox Hair Fashion was de favoriet om de bekertitel in de wacht te slepen. In de competitie won Fox Hair Fashion tweemaal met duidelijke cijfers van Café de Buurman. 

Fox Hair trad op volle oorlogssterkte aan om een nieuwe titel toe te voegen aan de al zo rijk gevulde trofeeënkast. Aan de andere kant miste Café de Buurman belangrijke spelers zoals de gebroeders Poort en Jelle Smouter. Daarentegen kon Café de Buurman beschikken over Albert Elsenaar en Robin Segers. 

Na het eerste fluitsignaal schoot Fox Hair Fashion uit de startblokken en kreeg direct een aantal goede mogelijkheden op de openingstreffer. Keeper Marc van Manen hield Café de Buurman met een aantal reddingen op de been. Halverwege de eerste helft kwam Fox Hair Fashion op 1-0 via Jan Oskamp. Café de Buurman liet zich niet van de wijs brengen door de achterstand en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Net voor rust zorgde Albert Elsenaar met twee fraaie treffers dat Café de Buurman met een voorsprong ging rusten. 

Na rust voerde Fox Hair het tempo in de wedstrijd op. Onder aanvoering van de gebroeders van Eem kregen Fox Hair Fashion een aantal grote mogelijkheden. Door sterk verdedigend werk van Café de Buurman resulteerde dit niet in de verdiende gelijkmaker. Na een scherp uitgevoerde counter van Café de Buurman zorgde Niels van der Schee voor een verrassende 1-3 voorsprong voor de mannen van Turgay Arioz.

Café de Buurman kreeg een grote kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. In de tegenstoot maakte Fox Hair Fashion via Alex van Eem de 2-3 en werd het weer spannend in sporthal West. De 2-3 bleek een startsein voor een enerverend voetbalgevecht. Café de Buurman verdedigde met man en macht en wierp zich een aantal keer letterlijk voor de bal om een gelijkmaker te voorkomen. De scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd en daarmee was de stunt van Café de Buurman een feit. 

Namens de stichting zaalvoetbal Veenendaal overhandigde Bep Rebergen de beker uit aan  aanvoerder Niels van der Schee.