• Op de foto van links naar rechts: Bert van de Weerd (voorzitter Stichting Schuldhulp Veenendaal), Mariska de Kleijne (directievoorzitter Rabobank Vallei en Rijn te Ede en Ella Meijer (schuldhulpmaatje)

    Eigen foto

Stichting Schuldhulp Veenendaal ontvangt cheque van Coöperatiefonds Rabobank

02-03-2018, 09:37 | Lezersnieuws | schuld

Op 22 februari 2018 is aan de Stichting Schuldhulp Veenendaal een cheque uitgereikt door het Coöperatiefonds van de Rabobank Vallei en Rijn te Ede.

De Rabobank geeft een deel van de winst terug aan de samenleving. Rabobank Vallei en Rijn doneert vanuit het Coöperatiefonds aan projecten van organisaties op sociaal-maatschappelijk en cultureel gebied. Dit jaar viel de Stichting Schuldhulp Veenendaal ook ‘in de prijzen’.

De schuldhulpmaatjes in Veenendaal helpen vrijwillig jaarlijks ongeveer 100 huishoudens met financiële problemen. Het zijn gezinnen die met een minimum moeten rondkomen omdat er problematische schulden zijn. In de begeleiding wordt gewerkt aan financiële zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Om deze mensen een steuntje in de rug te geven deelt  Schuldhulpmaatje Veenendaal jaarlijks kerstpakketten uit. Om dit project  te laten slagen zijn extra donateurs nodig. De Stichting Schuldhulp Veenendaal mocht van het Coöperatiefonds € 4500,-- ontvangen om deze activiteit de komende 3 jaar te kunnen uitvoeren.

De cheque werd overhandigd door de directievoorzitter van de Rabobank Vallei en Rijn, mevrouw Mariska de Kleijne. Toelichting op het werk en doel van de Stichting Schuldhulp Veenendaal werd gegeven door de voorzitter van de Stichting, Bert van de Weerd. Het project werd uitgelegd door Ella Meijer, één van de 40 schuldhulpmaatjes in Veenendaal. Wilt u contact zoeken met Schuldhulpmaatje in Veenendaal, dat kan via email: shmveen@gmail.com en telefoon: 06-18555808.