• het bestuur van Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc, incl. 2 leden van JouwVeenendaal.

    Coby van den Heuvel

Stedenband Veenendaal-Olomouc bestaat 25 jaar!

10-12-2017, 23:30 | Lezersnieuws | Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc

Op 14 april 2018 is het zover: het 25-jarig jubileum van de Stedenband tussen Veenendaal en Olomouc zal worden gevierd!

In het afgelopen voorjaar is door het bestuur van de Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc reeds gestart met de voorbereidingen van de viering van dit jubileum. Het feestelijke jubileum wordt gevierd op zaterdag 14 april 2018, tevens vinden er diverse activiteiten in aanloop naar deze datum plaats zoals exposities in de Cultuurfabriek en het Gemeentehuis. Een delegatie uit Olomouc zal Veenendaal in het kader van het jubileum bezoeken en aanwezig zijn tijdens het jubileumweekend.

Op zaterdag 14 april zijn er 's middags diverse activiteiten in de Cultuurfabriek en op het Stipplein, 's avonds is er een feestelijk programma in De Lampegiet waarna aansluitend een Meet & Greet plaatsvindt en iedereen die met uitwisselingen heeft meegedaan de kans heeft om (oude) bekenden te ontmoeten.

Voorzitter van Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc Jos Schilte: "We zijn blij dat de Stedenband na 25 jaar nog springlevend is en er jaarlijks een groeiend aantal uitwisselingen plaatsvindt. We verheugen ons dan ook op een mooi jubileumweekend en nodigen inwoners van harte uit om (een deel van) de feestelijkheden te bezoeken. Noteert u alvast 14 april 2018 in uw agenda!'

De stedenband met Olomouc in Tsjechië bestaat inmiddels bijna 25 jaar. Jaarlijks vinden er diverse uitwisselingen plaats tussen Olomouc en Veenendaal. Onder andere lopen studenten uit Olomouc in Veenendaal stage, de brandweerkorpsen treffen elkaar regelmatig, er is ook de mogelijkheid om een aantal inwoners te laten deelnemen aan de halve marathon in Olomouc. Ook bezoekt jaarlijks een aantal triatleten uit Olomouc Veenendaal voor deelname aan de Van Dijk Triathlon in Veenendaal. Recent is er ook een uitwisselingsprogramma tussen scholen in Veenendaal en Olomouc. Als er belangstelling is voor uitwisseling horen we dit graag via info@veenendaal-olomouc.eu.