• Startschot (s)Coolrunning

    CLV

Startschot (s)Coolrunning

31-08-2017, 16:51 | Lezersnieuws | Sportservice Veenendaal

Woensdag 30 augustus gaf wethouder Stroobosscher het startschot voor het project (s)Coolrunning. Aan dit project nemen ongeveer 1.200 leerlingen deel van de vier scholen voor het voortgezet onderwijs uit Veenendaal.

(s)Coolrunning is een sportstimuleringsproject vanuit Sportservice Veenendaal in samenwerking met het CLV, CSV, Ichthus College en het Rembrandt College, de Veenendaalse Atletiekvereniging en Staatsbosbeheer.

Niet enkel sport

Tijdens dit project maken de leerlingen niet alleen kennis met de fysieke kan van hardlopen als sport, maar krijgen ook les in wat hardlopen voor invloed heeft op je lichaam. Wat doet inspanning met mijn lichaam, wat is gezonde voeding, conditie wat is dat eigenlijk?. In de lessen bewegingsonderwijs worden de leerlingen getraind om binnen 6 weken 2,5 km of 5 km te kunnen hardlopen.

Veenendaal City Run

Het uiteindelijke doel is dat de leerlingen deelnemen aan de Veenendaal City Run op vrijdag 13 oktober 2017. Voorafgaand aan het startschot gaf wethouder Stroobosscher aan dat hij in ieder geval deelneemt aan de Veenendaal City Run.

Wil jij meedoen aan de Veenendaal City Run? Kijk dan voor meer informatie en inschrijven op www.sportserviceveenendaal.nl.