• Stella

    Smals
  • Joey

    Smals
  • Sven

    Smals

Sportschool Van der Velde maakt debuut in het Wedstrijd Jiu-Jitsu.

19-06-2017, 20:51 | Lezersnieuws | Dexter Fredriks

Jiu-Jitsu; grof vertaald de zachte techniek, het is een krijgskunst nauw verbonden met het Judo wat de zachte weg betekend. Voor de verbeelding is het een combinatie van Karate en Judo.

De wedstrijd variant van het Jiu-Jitsu wordt dan ook verdeeld in drie fasen: de eerste fase lijkt op semicontact Karate waarna de tweede en derde fase weer bijna één op één kan worden vergeleken met een Judo wedstrijd. De vechters moeten binnen 3 minuten zo veel mogelijk punten scoren. Zij krijgen pas een punt mits zij gecontroleerde zuivere technieken uitvoeren.

Het Jiu-jitsu wedstrijd team van sportschool van der Velde nam dit jaar, voor het eerst, deel aan het open Jiu-Jitsu fightingtoernooi in Almere. Het toernooi was druk bezocht, want er waren meer dan 90 deelnemers.

In de categorie 15/18 jaar in de gewichtsklasse -66kg stond Joey van Veldhuizen. Hij had een grote poule waarin hij maar liefst 6 wedstrijden, vaak achter elkaar, moest vechten. Op een trotse 4de plek was zijn marathon geëindigd.

Sven Schoeman stond zijn mannetje in de categorie 15/18 jaar, gewichtsklasse +81kg. Hij was de lichtste en veruit de jongste in zijn poule, er kon zeker gesproken worden van een David en Goliath scenario. Hij stond eveneens als David stevig in zijn schoenen en mag blij zijn met ook een 4de plaats.

Met als kers op de taart onze vrouwelijke deelneemster Stella Smals in de categorie aspiranten, gewichtsklasse -63kg. Zij zat in een kleine poule en moest daardoor twee keer tegen dezelfde tegenstanders vechten. Waar haar tegenstanders haar de eerste keer konden verassen waren zij de tweede keer volledig van haar. Zij mag enorm trots zijn op haar hard bevochten 2de plaats!

Volgend jaar staat het open Jiu-Jitsu fightingtoernooi Almere weer in de Jiu-Jitsu agenda van sportschool Van der Velde! Wellicht is de volgende stap wel het open Nederlandse toernooi.