• Impressie Schoolkorfbal 2018

    Korfbalvereniging SKF

SKF Rabobank Schoolkorfbaltoernooi bij SKF

14-05-2019, 15:28 | Lezersnieuws | ronald

Deze week is de SKF accommodatie weer het decor van het SKF Rabobank Schoolkorfbaltoernooi! Drie dagen lang spelen leerlingen van maar liefst 18 Veenendaalse basisscholen weer hun jaarlijkse korfbaltoernooi.

Met de deelname van ongeveer 1300 kinderen, mag het schoolkorfbaltoernooi van Veenendaal zich het grootste van Nederland noemen. Het toernooi kent binnen Veenendaal een lange traditie en is dit jaar dus groter dan ooit.

Woensdag 15 mei begint het toernooi voor groep 1 en 2. In de korfbalhal wordt voor hen een spellencircuit georganiseerd. De deelname aan dit circuit is ten opzichte van vorig jaar verdubbeld, bijna 250 kinderen doen mee! De kinderen van groep 3 en 4 gaan vanaf 14:45 een klein toernooi spelen. "Doelpunten maken = plezier hebben" en dus mag er altijd op de korf geschoten worden, om zo tot meer doelpunten te komen. Leerlingen van het CLV en het Ichthus College zullen aanwezig zijn om de kinderen te begeleiden bij deze activiteiten.

Woensdagavond zijn de kinderen van groep 5 en 6 aan de beurt. Tussen 17:00 en 20:15 gaan ongeveer bijna 80 teams de strijd aan om een plek in de finales. Donderdagavond 16 mei doen er nog eens ongeveer 65 teams met kinderen van groep 7 en 8 mee. Het toernooi begint die avond om 18:00 en is iets na 21:00 afgelopen. De beste 3 bij groep 5 en 8 en de beste 4 bij groep 6 en 7 gaan door naar de finaleronde op zaterdag.

Zaterdagmiddag 18 mei worden vanaf 14:00 de finales gespeeld en wordt bepaald welke scholen zich Veenendaal Schoolkorfbalkampioen mogen noemen. Om 15:15 is het toernooi afgelopen waarna zo snel mogelijk de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Publiek is van harte welkom om te komen kijken op Sportpark De Groene Velden aan de Wageningselaan! De toegang is uiteraard gratis en let op, het sportpark is rookvrij! Het zal drukker dan gebruikelijk zijn op de accommodatie en dus kan het lastig zijn om te parkeren. Kom dus vooral op de fiets!