• Winnaar groep 7 2017

    Korfbalvereniging SKF

SKF Rabobank Schoolkorfbaltoernooi bij SKF

22-05-2018, 21:55 | Lezersnieuws | Ronald

Deze week is de SKF accommodatie weer het decor van het SKF Rabobank Schoolkorfbaltoernooi! Drie dagen spelen de leerlingen van de Veenendaalse basisscholen weer hun jaarlijkse korfbaltoernooi.

Woensdag 23 mei begint het toernooi voor groep 1 en 2. In de korfbalhal wordt voor hen een spellencircuit georganiseerd. De kinderen van groep 3 en 4 gaan vanaf 14:45 een klein toernooi spelen. "Doelpunten maken = plezier hebben" en dus mag er altijd op de korf geschoten worden, om zo tot meer doelpunten te komen. Leerlingen van het CLV zullen weer aanwezig zijn om de kinderen te begeleiden.

Woensdagavond zijn de kinderen van groep 5 en 6 aan de beurt. Tussen 17:00 en 20:00 gaan ongeveer 60 teams de strijd aan om een plek in de finales. Donderdagavond 24 mei doen er nog eens ongeveer 60 teams met kinderen van groep 7 en 8 mee. Het toernooi begint die avond om 18:00 en is tegen 21:00 afgelopen. Beide avonden worden afgesloten met finalerondes tussen de poulewinnaars en de beste nummers 2. De winnaars daarvan plaatsen zich voor de finalezaterdag.

Zaterdagmiddag 26 mei worden vanaf 13:55 de finales gespeeld en wordt bepaald welke scholen door mogen naar de Provinciale Schoolkorfbalkampioenschappen. De winnaars bij groep 6 en 8 plaatsen zich voor dit toernooi dat op 9 juni wordt georganiseerd bij korfbalvereniging DOS Westbroek in Westbroek (vlak boven Utrecht).

Publiek is van harte welkom om te komen kijken op Sportpark De Groene Velden aan de Wageningselaan! De toegang is uiteraard gratis. Wel is het drukker dan gebruikelijk op de accommodatie en kan het lastig zijn om te parkeren. Kom dus vooral op de fiets!