• SGP-debat

    Eric Vlot
  • SGP-debat

    Eric Vlot

SGP: Goed voor Veenendaal

13-03-2018, 19:35 | Lezersnieuws | R.

Op vrijdagavond 9 maart organiseerde SGP Veenendaal in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een debatavond. De avond vond plaats in het Ichthus College.

Nadat de avond geopend was door de partijvoorzitter begon het debat, verdeeld over drie rondes. Het debat werd geleid door burgemeester Piet Zoon. Allereerst sprak lijsttrekker Marco Verloop over het onderwerp ‘economie’, hij ging in debat met Kees Oskam (GroenLinks) en Harold Schonewelle (CDA). Marco Verloop gaf aan dat de SGP staat voor een vitaal sterke economie. “Want werken is waardevol voor welvaart en welzijn. We zien ook heel vaak dat er problemen ontstaan als werkgelegenheid wegvalt, en niet alleen financiële problemen.”

Vervolgens kwam de tweede man op de lijst, Dick Both aan het woord over het onderwerp ‘leefomgeving’. Hij gaf aan dat bij het onderwerp  leefbaarheid het zoeken is  naar balans. “Aan de ene kant is leefbaarheid gewoon naar je werk toe kunnen gaan zonder al te veel vertraging en tegelijkertijd voel je ook dat bereikbaarheid op een gespannen voet kan staan met leefbaarheid.” Dick Both ging het debat aan met Yvonne Bottema (VVD) en Roy Dielemans (D66).

Na de eerste twee debatrondes was er een gesprek tussen jongeren over de toekomst van Veenendaal. Zij spraken hun visie uit over onder andere de vergrijsde samenleving, het nieuwe winkelen en het onderwijs in 2050.

Het laatste onderwerp van de avond was de algemene reserve. Deelnemers aan deze debatronde waren Dave Scheele, Engbert Stroobosscher (CU) en Jan Breure (SP). Het stadsstrand was een veelbesproken onderwerp tijdens deze ronde.  Hoe veel kost het stadsstrand voor de Veenendaalse burger? “Voor een gezin van twee ouders en twee kinderen kost dat 250 euro”, rekende Dave Scheele ons voor. “Het is belangrijk om transparant te zijn als het gaat om de algemene reserve.”