• Schrijver Auke Hulst

    Lenny Oosterwijk

Schrijver Auke Hulst bij Boekhandel Van Kooten

08-03-2019, 11:09 | Lezersnieuws | Albert

Donderdag 28 maart, tijdens de Boekenweek, bezoekt de schrijver Auke Hulst Boekhandel Van Kooten in Veenendaal. Auke Hulst timmert aardig aan de weg, wat resulteerde in prijzen en nominaties. Zijn boek ‘Ik herinner me Titus Broederland’ stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs.

Auke Hulst komt uit Hoogezand-Sappemeer en groeide op in Denemarken, nee niet het land, maar het buurtschap in Groningen. Naar eigenzeggen woonde hij toen in een Pipi Langkous-huis, wat later de inspiratie vormde voor zijn boek ‘Kinderen van het Ruige Land’. Daarna volgden nog diverse boeken zoals ‘Slaap zacht Johnny Idaho’: een tiener met een missie, een terminale bankier en een wetenschapper op zoek naar de sleutel tot het eeuwige leven. ‘IJzersterk en griezelig geloofwaardig’ schreef de pers. Recenter: ‘Motels Songs’ (met CD) over muziek en reizen in de Verenigde Staten. De NRC: ‘Hulst schrijft zijn verhalen met een jaloersmakende, stilistische brille. Een genot om te lezen. Zo perfectionistisch als hij is in zijn stijl, zo perfectionistisch is hij ook in de betekenis van wat hij schrijft. ••••’. Daar kun je mee thuis komen.

Zijn nieuwste boek ‘Zoeklicht op het gazon’,heeft een verrassend onderwerp: Richard Nixon, die andere spraakmakende president van de Verenigde Staten. Hij kruipt in de huid van de (vice) president en beschrijft de invloed van karakters op de loop van de geschiedenis.  ‘Zoeklicht op het gazon’ is rauw, origineel en direct. Hier komen prijzen van, let maar op.” – Susan Smit.

Auke hulst is op donderdag 28 maart bij Boekhandel Van Kooten, Zandstraat 143 in Veenendaal. De avond begint om 20.00 uur. De toegang is 5 euro (inclusief koffie of thee) Kaarten zijn te koop in de boekhandel of te reserveren via de mail info@boekhandelvankooten.nl of telefonisch 0318-512915.

Tijdens voordrachten gaat Auke zo interactief mogelijk in op zijn werk, het schrijversschap, en engagement. Daarnaast wordt elke optreden muzikaal omlijst met een aantal akoestische liedjes die aanhaken bij de behandelde thema's.