Samen uit, samen genieten van het andere kerstverhaal

17-12-2018, 10:20 | Lezersnieuws | Ida

Het motto van stichting Vier het Leven ‘samen uit, samen genieten’ werd op 15 december in het eventtheater Oosterbeek enthousiast omarmd door zo’n 120 ouderen en vrijwillige begeleiders die genoten van een bijzondere kerstvoorstelling.

Denk je aan kerst, dan denk je al gauw aan gezelligheid, lichtjes, familie. Maar wat betekent kerst eigenlijk, welke boodschap wordt verteld? Twee vertellers hebben de wereld rondgereisd en verhalen verzameld in een oude koffer. Daaruit diepen zij er enkele uit en delen die met het publiek. Zoals bijvoorbeeld de verhalen over de kerstster en het engelenhaar, of het ontstaan van het zo bekende lied ‘stille nacht, heilige nacht’. Ademloos genoten de aanwezigen van de verhalen waarvan de spanning nog eens extra werd opgevoerd door de muzikale ondersteuning.  Een a capella kwartet wisselde de verhalen af met prachtige internationale kerstliederen. ‘Een gezelschap dat zoveel ouderen zo lang en zo stil kan boeien, verdient een groots compliment’: aldus een van de gasten na afloop. 

Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen. Zij worden thuis opgehaald door een vrijwilliger en samen met andere gasten gaan zij naar de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of naar een museum. De deelnemers genieten van een drankje tussendoor en elkaars gezelschap en worden na afloop weer veilig thuisgebracht. Dit jaar verwacht Vier het Leven dat landelijk zo’n 1900 vrijwilligers 30.000 keer een oudere mee uit nemen. 

Meer weten? Kijk op www.4hetleven.nl of bel 035-5245156.