• Rob den Hollander

    Studio Pothoff

Rob den Hollander nieuwe Directeur Bedrijven bij Rabobank Vallei en Rijn

14-03-2019, 09:34 | Lezersnieuws | Rabobank

Rob den Hollander is de nieuwe directeur Bedrijven bij Rabobank Vallei en Rijn in het managementteam onder leiding van directievoorzitter Mariska de Kleijne. Den Hollander (49) is woonachtig in Wageningen en bekend met de regio. Meer contact met klanten door accountmanagers is waar Rob op inzet. En in die klantgesprekken ook het strategische gesprek voeren. Thema’s als innovatie en verduurzaming komen daarbij aan de orde. Een nadere kennismaking met hem.

Dichtbij
Rob den Hollander is nieuw bij Rabobank Vallei en Rijn, maar bekend met de regio. De Wageninger was hiervoor werkzaam als manager MKB en Grootzakelijk bij Rabobank Gelderse Vallei in Barneveld. Rob: “Bij de Rabobank voel ik me echt thuis. De functie van bankier, waarbij je vraag en aanbod van geld bij elkaar brengt, wordt bij de Rabobank breder ingevuld door de regionale en maatschappelijke betrokkenheid. Die combinatie spreekt mij zeer aan.”

Strategisch partner
Rob: “Door alle financiële technologische oplossingen (fintech) wordt bankieren voor een klant de komende jaren steeds meer digitaal, zoals met de Rabo bankierenapp mogelijk is. Een betaalpas aanvragen via de app is dan gemakkelijk, maar bij bepaalde impactvolle keuzes, zoals een forse investering, blijft een deel van de ondernemers behoefte houden om daarover met een accountmanager te overleggen. Het heeft de voorkeur om dat in een vroeg stadium te doen.  Wanneer er nagedacht wordt over wat de stip aan de horizon voor de onderneming of ondernemer moet zijn en wat voor consequenties dat heeft. De accountmanager kan dan meedenken als strategisch partner.”

Marktteam Wageningen
Naast het leidinggeven aan de afdeling Bedrijven bij Rabobank Vallei en Rijn, stuurt Rob ook het marktteam Wageningen aan. Een team met medewerkers die werkzaam zijn bij Rabobank Vallei en Rijn of een andere Rabobank in het land en wonen of werken in deze stad. “Met een heel team kun je écht een impact maken in de gemeente. We zijn nauw betrokken bij thema’s als verduurzamen van woningen en trekken daarbij op met lokale partners, waaronder de gemeente Wageningen. Fantastisch dat we op deze wijze onze krachten kunnen bundelen voor de goede zaak.”

Den Hollander sluit af: “Ik barst van de ambitie om deze bank samen met directievoorzitter Mariska de Kleijne nog meer op de kaart te zetten. Met het oogmerk om zo te werken aan het versterken van welzijn en welvaart in onze Foodvalley!”