Prokkel bij Reinaerde dagcentrum De Ontmoeting

29-05-2018, 10:31 | Lezersnieuws | Anneke

Leerlingen en docenten van ROC A12 komen op vrijdag 8 juni op bezoek bij Reinaerde dagcentrum De Ontmoeting in Veenendaal. Het bezoek vindt plaats in de Prokkelweek. Prokkels zijn prikkelende ontmoetingen tussen mensen met en zonder beperking. De leerlingen bakken pannenkoeken, helpen in de tuin en wandelen met de cliënten die het dagcentrum bezoeken. 

De jongeren en hun docenten helpen deze vrijdag tussen 9:00 en 15:00 uur bij verschillende activiteiten. In de groepen bij De Ontmoeting bakken de leerlingen pannenkoeken waarna ze met de cliënten gaan genieten van deze lekkernij. In de belevingstuin van De Ontmoeting is altijd wat te doen. Samen met cliënten gaan de leerlingen allerlei klussen doen, zoals gras maaien, palen beitsen en planten poten. Zonder extra handen is het lastig om met de cliënten met een ernstige meervoudige beperking te gaan wandelen. Acht studenten gaan er met hen op uit.

Prokkelweek 2018: meetellen is meedoen  De Prokkelweek is een initiatief van Stichting Prokkel en wordt traditiegetrouw gehouden in de eerste helft van juni. In 2018 is de Prokkelweek van maandag 4 tot en met zaterdag 9 juni. Tal van mensen, bedrijven, gemeenten en stichtingen zijn actief tijdens de Prokkelweek. Zo komen onder andere op scholen, in wijken, buurten en bij verenigingen mensen met en zonder beperking samen. Om bijvoorbeeld met elkaar te sporten, te zingen, te koken, of te eten.