Politie mist inbreken

06-01-2017, 20:40 | Lezersnieuws | Stefan van den Brink

Op oudejaarsnacht hebben inbrekers toegeslagen op de Dalkruid in Veenendaal. Zowel bij de Dalkruid 3 als 10 is er ingebroken.

Inbraken gebeuren vaker, vooral op oudejaarsnacht. Het vreemde aan dit verhaal is echter dat de inbreker rond de klok van 10 is gespot door een buurtbewoner die de politie heeft gebeld. Deze is langsgekomen, heeft een ommetje om het huis gemaakt en is daarna weer vertrokken.

De inbreker in de tussentijd heeft zijn tijd genomen om de waardevolle juwelen te onderschrijden van de prullaria en is vervolgens op de moeder fiets van de bewoner rustig weggefietst.

De bewoners hebben heeft inmiddels een whatsapp buurtpreventie groep gestart en de gemeente om een whatsapp buurtpreventie bord gevraagd; "Als de buurtbewoner mij ook had weten te vinden of mijn buren had gewaarschuwd, dan was dit waarschijnlijk anders afgelopen".

Hoop dat de juwelen worden teruggevonden is er niet. De politie die kwam inventariseren wist niet dat zijn collega's om 10 uur ook al langs waren gekomen. En de forensische recherche had het te druk om dit geval in behandeling te nemen.

De bewoner van Dalkruid 3 geeft een beloning van 1000 euro aan diegene die de gestolen spullen kan terugbrengen.