• Pieter Derks - Spot

    Bob Bronshoff

Pieter Derks bijna uitverkocht

22-02-2018, 14:11 | Lezersnieuws | Manouk de Koning

In SPOT keert Pieter Derks de wereld opnieuw binnenstebuiten. Van het kleinste leed tot het grootste nieuws - met rake grappen belicht hij alles van de andere kant. Hij heeft zich voor deze voorstelling maar één ding voorgenomen: alles dat zichzelf serieus neemt moet bespot. Zodat we een hele avond opgelucht kunnen lachen om de wereld, het nieuws, en nog belangrijker: onszelf. Vrijdag 23 maart in Theater De Lampegiet.

Derks heeft zich ontwikkeld tot een scherp cabaretier. Iemand die wat te zeggen heeft, zowel in gesproken als in gezongen woorden. Een 'klassiek' cabaretier die met een gekantelde blik naar allerlei misstanden kijkt. Daar zitten altijd positieve kanten aan, je moet ze alleen even zien. Met de grap die volgt, wrijft hij een kilootje extra zout in de wonden. Nepnieuws, megalomane stadsbesturen, de Russen, hackers, Trump, de zorg in Nederland, terrorisme, etnisch profileren en wie er controleert of een leven ook echt voltooid is, alvorens je er een einde aan kunt maken. Dat is dus de toon van Derks, tegenwoordig verantwoordelijk vader, die in die hoedanigheid toch weer anders in de wereld staat dan voorheen.

De voorstelling begint om 20:00 uur en kost € 25,00 per persoon. Tickets kunnen online besteld worden op de website van Theater De Lampegiet of van dinsdag t/m vrijdag tussen 10:00 -13:00 uur aan de balie van het theater.