• de broers Martijn en Stefan Blaak

    Pollert

Pianodag met broers Blaak bij De Muzen

18-02-2019, 15:10 | Lezersnieuws | Muziekschool

VEENENDAAL - Wil je uitgedaagd worden bij het spelen van duo's? Doe dan zaterdag 16 maart mee met de Pianodag van Muziekschool de Muzen. De broers Stefan en Martijn Blaak zijn specialisten op het gebied van het quatre-mains spel en het spelen op twee piano's. Zij delen tijdens de Pianodag graag hun kennis met alle deelnemers.

Tijdens de Pianodag gaat iedereen in duovorm aan de slag om vierhandig, of om met een derde pianist erbij, zeshandig te spelen en om werken voor twee piano's in te studeren. Dit gebeurt in verschillende lessen per duo. Tijdens de Pianodag word je niet alleen bijgestaan door de pianodocenten van De Muzen (Lisette van de Loo, Hans Erik Dijkstra, Vincent Robert en Roel Hazendonk), maar ook door Stefan en Martijn Blaak.

Martijn en Stefan Blaak
Het Pianoduo Martijn en Stefan Blaak behoort tot de top van pianoduo's van hun generatie. De cum laude afgestudeerde broers concerteren op vele podia in onder andere Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Spanje, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten. De broers hebben ook al meerdere cd's uitgebracht. Op het album 'Stadium' speelt het duo werken voor twee piano's van Brahms en Debussy. De cd 'Vesalius' bevat werken voor piano vierhandig van Ravel, Rachmaninoff en Swerts.

Martijn en Stefan Blaak openen en sluiten de Pianodag met twee miniconcerten.

Aanmelden
Iedereen kan mee doen aan de Pianodag, beginners en gevorderden. Er is voor iedereen repertoire op niveau beschikbaar. Deelnemers die zelf geen duopartner hebben, kunnen door de docenten van De Muzen geholpen worden in de zoektocht naar een geschikte partner. De docenten doen ook graag suggesties voor in te studeren werken. 

Aanmelden voor de Pianodag kan door voor 1 maart een mail te sturen naar info@muzenveenendaal.info, onder vermelding van naam, ervaring, leeftijd en of er al een duopartner is (en wie dat dan is). Deelname kost € 10,00 voor leerlingen van De Muzen. Ook als je geen les volgt bij De Muzen, ben je van harte welkom om mee te doen. Niet-leerlingen betalen € 20,00. Na aanmelding ontvang je informatie over de betalingsprocedure.

De Pianodag vindt tussen 10.00 en 15.00 uur plaats in Spectrum, het onderkomen van Muziekschool de Muzen aan het Kees Stipplein 72 in Veenendaal. De eindpresentatie vangt om 14.30 uur aan en publiek is van harte welkom. Publiek heeft gratis toegang. Voor meer informatie over de broers Blaak, kijk op www.pianoduoblaak.nl.