• Uitreiking Pluim 10 aan Effectyf

    Marga Phillipo

Persoonlijke en nuchtere aanpak Effectyf verdient Veense pluim nummer 10

28-01-2019, 13:27 | Lezersnieuws | Michiel

Op aanraden van 2 tevreden coachees met autisme, heeft de Veense Stichting ‘Op Eigen Tenen’ haar tiende pluim laten uitreiken aan Nynke Ridderikhof, coach bij Effectyf en aan haar manager Jantina de Vries.

 

Ongeveer een kwart van de mensen die Effectyf begeleidt, heeft een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Steeds meer werkgevers zijn voor hun werknemers met autisme, al dan niet uitgevallen op het werk, op zoek naar specialistische ondersteuning. Hoewel de diagnose sinds 2013 één duidelijke naam draagt, verschillen de mogelijkheden en de beperkingen van persoon tot persoon. Daarom maakt Effectyf een individueel traject op maat en dat slaat aan, zo beamen de coachees!

 

Na jarenlang over haar grenzen te zijn gegaan, belandt Nicole Pluim met een fikse burn-out bij Nynke Ridderikhof, haar coach bij Effectyf. Nooit eerder heeft ze ervaren wat hier wél is gebeurd en toch is ze al 60! Nynke blijkt haar aanpassingen beter te herkennen dan zijzelf en helpt haar stap voor stap om haar grenzen opnieuw te ontdekken, aan te geven en te handhaven, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe mogelijkheden en creativiteit. De overbelasting vermindert, omdat ze haar bezigheden in haar eigen tempo kan uitvoeren.

 

Henk S. sluit zich hier van harte bij aan. Na zijn diagnose ASS, met hierbij ook een burn-out, komt hij via het UWV ook bij Nynke terecht en doorloopt bij Effectyf een zogenoemd Werkfit traject. De ervaring en kennis van Nynke helpen hem om zichzelf beter te leren kennen en het perspectief op werk te onderzoeken. Het was voor Henk een openbaring om iemand te ontmoeten die hem écht begreep. Hoewel het traject is afgerond en hij nog geen passende werkplek heeft gevonden, vervult Henk bij Effectyf momenteel een werkervaringsplek zodat hij niet in een ‘zwart gat’ terecht komt.

Jantina de Vries, manager bij Effectyf, is terecht trots op haar landelijk opererende team! Als manager van deze deskundige en gedreven coaches, gaat zij ook zelf geen uitdaging uit de weg en schept ze de voorwaarden om deze kwaliteit te waarborgen. Zo blijft Effectyf in staat om de verbinding tussen mensen met en zonder autisme te leggen.

Daarom heeft ‘Op Eigen Tenen’ op maandag 28 januari, met veel plezier, een pluim uitgereikt voor het mooie werk van Effectyf, dat de emancipatie van mensen met autisme bevordert.