Paulien Cornelisse in Theater De Lampegiet met ' Om mij moverende redenen'

14-02-2019, 12:01 | Lezersnieuws | Dineke

Wat is er aan de hand met mensen die te hard ‘eh’ zeggen? Waar zit de ‘meelulspier’? En hoe zit het met het gevoelsleven van een korstmos? Paulien Cornelisse kijkt in detail naar de onbegrijpelijkheden van het leven.

Gekantelde blik
‘Om moverende redenen’, gaat over alles wat men kan zien maar niet wilt zien. Over wat wel is te begrijpen maar niet begrepen kan worden. Over wanneer er wordt bewogen en waarom.

 ‘Het wordt allemaal overtuigend gebracht door de 41-jarige Cornelisse, die inmiddels als bedreven, energiek, vertellend stand-upcomedian op het toneel staat en zelfs nog enkele bijzondere imitaties weg geeft, zoals een memorabele van een levensmoe koffie zet apparaat.’ Aldus de Volkskrant.   

 

Bestseller auteur
Om mij moverende redenen is alweer de vierde voorstelling van Paulien Cornelisse. Eerder won zij de Nederlands Hoop Prijs voor ‘Dagbraken’ en werd ze genomineerd voor de Poelifiario. Het meest bekend is ze waarschijnlijk als auteur van de bestsellers ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, ‘En dan nog iets’, en ‘De verwarde cavia’.

 

Meer informatie
De voorstelling vindt plaats op donderdag 28 februari om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf  € 20,80,- via www.lampegiet.nl