• Job Borg in zijn werkkamer

    Irene
  • stapel boeken

    Irene

Oud-docent schrijft bijzonder boek

29-04-2018, 15:14 | Lezersnieuws | job

Veenendaal.  De Veenendaler Job Borg (66) schreef het boek “Een handvol tarwekorrels 7+1=8”.Het boek bevat 12x5 hoofdstukken en een flink aantal Bijbelse onderwerpen komt aan bod. De voormalig docent van het Ichthus College werkte na zijn pensionering in december 2016 veertien maanden intensief aan dit project en nu het boek eindelijk klaar is, ligt het in de verkoop.

Borg in zijn werkkamer: “Het Ichthus is een goede school en ik heb er 17 jaar met plezier voor de klas gestaan. Maar gelijk de dag nadat ik met pensioen ging, ben ik aan de slag gegaan met het boek. Ik had geen zin om niks te doen of met de caravan door Europa te crossen. In plaats dat ik lesgaf, zat ik dagelijks nu mijn uren achter de pc.” Borg had altijd al graag een boek willen schrijven, maar had daarvoor tijdens zijn normale weektaak geen tijd. “Schrijven en met teksten stoeien vond ik altijd al leuk. En met name de Bijbel heeft mijn interesse. Nu kon ik me daarop richten. In de kerk zijn er veel gewoontes. We vieren Kerst in december. Jezus ligt daar in een kribbe en in een stal. Hij is volgens velen op Goede Vrijdag gestorven. De zondag is in plaats van de sabbat gekomen. En meer. Deze tradities heb ik getoetst aan wat erover in de Bijbel staat. Verder lijkt het Oude Testament  er minder toe te doen en vinden ook steeds meer mensen dat Bijbelse normen niet meer van deze tijd zijn. Dit zijn zo een paar onderwerpen waarover ik schrijf. Verder vond ik het boeiend om op zoek te gaan naar Jezus in het Oude Testament, want zijn naam kom je daarin nergens tegen. ”

Opmerkelijk is de opbouw van het boek, maar ook de rekensom in de titel. Borg: “De Bijbel is een oud boek, maar daarnaast zo actueel als maar zijn kan. Hoe meer je zelf in de Bijbel gaat lezen en studeren, des te meer kom je bijzondere zaken tegen. Ik heb zo een aantal mooie dingen ontdekt. Bijvoorbeeld in het profetische boek Openbaring, waarin duidelijk een ‘geheime structuur’ verborgen zit. In een aantal stappen doe ik die uit de doeken. De lezer zal aan het eind van mijn boek  begrijpen wat de titel te betekenen heeft.” Borg is tevreden met het resultaat en hij hoopt er andere mensen mee te helpen en op het goede spoor te zetten.

De prijs van het boek is laag gehouden. Het bedraagt 10 euro, het boek telt 384 bladzijden en is alleen in Veenendaal verkrijgbaar:  via Borgboeken@gmail.com ; bij boekhandel De Rank en bij boekhandel Van Kooten.