• voorzitter Gerard Nauta tijdens de feestelijke oplevering van het opgeknapte pad

    Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg

Opgeknapte Koesteeg richting Prattenburg

27-01-2019, 20:40 | Lezersnieuws | Stichting Vrienden

Onder het genot van een vuurtje, een warm drankje en een flinke portie sneeuw werd afgelopen week het opgeknapte pad vanaf de Dijkstraat richting Prattenburg opgeleverd. Onder aanwezigheid van verschillende buurtbewoners verrichtte Gerard Nauta deze handeling als voorzitter van de Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg. 

 

Tegenwoordig zijn het vooral wandelaars die het pad gebruiken. In vroegere tijden werd het pad gebruikt door de boer van het landgoed. Namelijk om zijn koeien naar de weilanden in Veenendaal-West te brengen. Vandaar de naam Koesteeg. 

 

Het afgelopen half jaar zijn er verschillende werkzaamheden uitgevoerd aan het wandelpad van de Dijkstraat richting Prattenburg. Dit pad, de Koesteeg genaamd, kreeg een opknapbeurt als uitnodigende entree van het landgoed. Door de aankoop van een smalle strook grond door Landgoed Prattenburg kon de opknapbeurt worden gerealiseerd. Het gehele pad en de beplantingsstrook zijn hiermee in eigendom van het landgoed gekomen. Het nieuwe pad is financieel mogelijk gemaakt en uitgevoerd door Landgoed Prattenburg BV en de Stichting Vrienden van Landgoed Prattenburg. De beplanting aan de westzijde is afgezet en van ongewenste soorten ontdaan. Begin december zijn er vervolgens jonge bomen geplant die hier van nature thuishoren, zoals zomereik, berk en winterlinde. Het pad is eveneens voorzien van een betere halfverharding, zodat het pad ook bij slecht weer goed begaanbaar blijft. Ook is de entree aan de Dijkstraat nu voorzien van een slagboom die past bij het landgoedkarakter.