• foto A

  Martijn van de Griendt
 • foto B

  Martijn van de Griendt
 • Foto C

  Martijn van de Griendt
 • foto D

  Martijn van de Griendt

Opening van fototentoonstelling Ministerie VWS met YourCube jongere Betty

22-04-2019, 11:14 | Lezersnieuws | Marthe

Afgelopen vrijdag (19-4-19) mocht Betty Boeder haar ervaringen met YourCube, project van stichting Netwerk voor Jou, delen met de ambtelijke top van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in Den Haag. Elke jongere die meedoet binnen YourCube heeft zijn eigen verhaal. Die verhalen zijn verschillend, de fotoserie van Betty geven een inkijkje in hoe de Maatschappelijke Diensttijd er uit kan zien. Binnen YourCube zijn sinds oktober 35 jongeren gestart met hun maatschappelijke diensttijd. De jongeren doen vrijwilligerswerk omdat ze hiermee iets willen bijdragen aan de maatschappij en zich daarnaast willen oriënteren op hun toekomstige studie/werkkeuze. Na een traject van 100 uur kunnen ze ook een certificaat behalen, waarin hun competenties en werkzaamheden zijn vastgelegd. Ze zijn op verschillende plekken actief, in buurthuizen, zorginstellingen en in bedrijven. Erg leerzaam, maar vooral ook heel leuk. Betty vertelde vol enthousiasme haar verhaal aan de hand van haar foto’s. Ook andere jongeren deelden hun ervaring met de Maatschappelijke Diensttijd. Deze foto’s vormen samen de tentoonstelling, deze zal nog tot eind mei te zien zijn in Den Haag. Secretaris-generaal: dhr. E. (Erik) Gerritsen was erg enthousiast, want deze verhalen geven de beleidsmakers een duidelijker beeld van wat de impact is van de maatschappelijke Diensttijd in Nederland.

Foto A Op deze foto zit Betty thuis. Na een paar weken school kwam zij al thuis te zitten door vermoeidheid. In de zomervakantie was zij net verhuis vanuit Engeland naar Nederland. Deze verhuizing was erg heftig voor Betty omdat ze niet had gedacht helemaal weer te moeten wennen in Nederland. Foto B Na een aantal weken te hebben thuis gezeten, kwam Betty op aanraden van het Ichthus College, waar zij eerst op school zat, bij Yourcube. Daar kreeg zij een gesprek met Marthe, die nu haar begeleider is. Marthe ging samen met Betty op zoek naar een plek voor haar Maatschappelijke Diensttijd, zodat Betty weer haar energie kon gaan opbouwen.
Foto C Nu doet Betty vrijwilligerswerk in een buurthuis, waar zij als gastvrouw mensen verwend en bediend. Door dit werk heen krijgt zij weer ritme, zelfvertrouwen, nieuwe energie en kan zij gaan werken aan haar toekomstbeeld. Foto D Door de ervaring die zij nu heeft vanuit het zorgen in het buurthuis, wil ze graag volgend schooljaar een opleiding gaan doen in de zorg!