• Sofie, Marit, Ilse

    Manja
  • Finalisten NK

    Manja

NK Turnen divisie 1 in Tilburg

17-06-2019, 20:59 | Lezersnieuws | Gre

Sofie Radstaake, Ilse Heuseveldt (junior B ) en Marit van Rabenswaaij (Senior A) hebben keihard geknokt dit seizoen om op dit NK te mogen staan. Ilse behaalde daarnaast toestelfinales op sprong, brug en balk. Sofie mocht net als Ilse aanvangen op balk.

Ilse kwam helaas vorige week pas uit het gips na een ongelukkige val op school. Dat ze zich in 1 training voorbereid heeft op haar NK geeft sowieso al wat aan maar dat ze uiteindelijk ook echt haar hele meerkamp en alle toestelfinales wist te turnen verdient alleen maar respect. Met een aangepast programma doe je dan niet meer mee voor een topklassering en dat is best een beetje balen, maar later telt vooral dat je er stond!

Sofie turnde na een ongelukkige start op sprong eindelijk de brugoefening die ze al zolang in haar hoofd had. Op balk en vloer turnde ze ondanks foutjes wel nieuwe elementen met succes! Zij gebruikte dit NK om er volledig vol te gaan en daar is ze in geslaagd. Tijdens haar toestelfinale op balk wilde het helaas niet zoals we hoopten.

Marit begon ijzersterk aan haar meerkamp tussen het geweld van de senioren. Ze zette een balkoefening neer die zelfs 12.05 opleverde. Op vloer wist ze dit vast te houden. Op sprong ging het echter compleet mis door een weigering tijdens haar wedstrijdsprong. Ontzettend balen als je net je nieuwe super gave sprong wilde laten zien! Op brug herpakte Marit zich weer goed.

P.i.T is wederom trots op al haar turnsters! Wat een prachtseizoen is er weer geturnd met ups & downs en wat zijn deze turnsters blij dat ze weer lekker verder mogen trainen op nieuwe elementen!