• Marjolein Delno

  KJVO
 • Femke Spiering

  KJVO
 • Sander en Vincent Crooijmans

  KJVO
 • Bridget Vermeer (midden) Nederlands kampioen 800M vrije slag meisjes junioren 3

  KJVO

Marjolein Delno geselecteerd voor WK zwemmen

15-04-2019, 23:28 | Lezersnieuws | Harry

VZC-zwemster Marjolein Delno, trainend in het High Performance Centre in Eindhoven is door bondscoach Marcel Wouda geselecteerd voor de wereldkampioenschappen zwemmen komende zomer in het Zuid Koreaanse Gwangju. Zij zal onder andere samen met Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk gaan starten in de estafette 4x100M vrije slag.

De afgelopen twee weekeinde werden Swim Cups in Den Haag en Eindhoven gezwommen. Tijdens deze internationale wedstrijden konden de Nederlandse zwemmers onder andere kwalificatie afdwingen voor dat WK. In de voorrondes van de 100M vrijeslag wist Delno op de 100M vrijeslag al naar een persoonlijk record van 55.15 sec te zwemmen. In de finale van dat zwemnummer wist zij nog weer eens 0.3 seconde sneller te zwemmen. Na 54.85 sec finishte zij achter Kromowidjojo, Heemskerk en Busch als vierde. Daarmee kwalificeerde zij zich rechtsreeks voor de estafette van de 4x100M vrije slag. Mogelijk dat Delno in Zuid-Korea nog op andere estafette- en/of persoonlijke zwemnummers aan de start zal komen. Dat zal na afloop van de kwalificatieperiode, die tot eind juni loopt, duidelijk worden.

Behalve Delno kwamen ook andere VZC-zwemsters tot opmerkelijke prestaties. De 17-jarige Femke Spiering, die zich al via op de 200M vlinderslag had geplaatst voor het Europees Jeugd Kampioenschappen in Kazan (Rusland), werd in de finale van de 400M wisselslag vijfde. In diezelfde finale werd de 15-jarige Josse Bergman achtste. Silke Molendijk, was de enige Nederlandse deelneemster in de finale van de 200M vlinderslag. De 17-jarige Molendijk tikte, in een dik persoonlijk record, als vijfde aan. De pas 13-jarige Bridget Vermeer zwom op zowel de 400M als 800M vrije slag voor de tweede keer onder de richttijden voor deelname aan het EJK Open Water in Racice (Tsjechië). Vorige week werd zij Nederlands kampioen op de 800M vrije slag bij de meisjes junioren 3. De 17-jarige tweeling Sander en Vincent Crooijmans zwommen beiden onder de richttijd van de 200M vrijeslag voor datzelfde EJK Open Water. Tijdens de Nederlands Junioren- en Jeugdkampioenschappen in juni zullen zij ook nog onder de richttijden van de 400M en/of 800M vrije slag moeten duiken om naar Tsjechië te mogen afreizen.

Komende zaterdag komen de zwemmers van VZC in Amsterdam aan de start. Daar wordt dan de finale van KNZB Hoofdcompetitie gezwommen. De beste 8 verenigingen van Nederland strijden daar dan om het clubkampioenschap van Nederland.