• Wethouder Sport, Engbert Stroobosscher opent het Lekker Fit! plein

    Sportservice Veenendaal

Lekker Fit! plein OBS Mozaïek de Bongerd

15-11-2017, 18:30 | Lezersnieuws | Gise Schumacher

Bij bassischool Mozaïek de Bongerd in Veenendaal is op woensdag 15 november 2017 het Lekker Fit! plein geopend. Hier kunnen alle kinderen in beweging komen. 

De leerlingen hebben zelf bijgedragen aan het plein. Samen met combinatiefunctionarissen Wilco den Hartog en Gise Schumacher vanuit Sportservice Veenendaal is een plan gemaakt. Er werd een ontwerp gemaakt voor het nieuwe plein en er is gekeken naar wat er misschien zelf gedaan kan worden om het plein zo actief mogelijk te maken. 

Het plein is op sportieve wijze geopend door Wethouder Sport, Engbert Stroobosscher. De wethouder heeft symbolisch de eerste bal geserveerd over het nieuwe volleybalnet. Daarna zijn de kinderen van het Mozaïek direct gaan spelen! Waar er eerst alleen werd gevoetbald, kan er nu een grote variatie aan sporten gedaan worden. De kinderen kunnen nu ook volleyballen, basketballen, hockeyen, tafeltennissen, badmintonnen en er is zelfs een prachtig geschilderde klimmuur. 

Het Lekker Fit! plein is een onderdeel van Gezond in de Stad. Dit is een stimuleringsprogramma om gezondheidsachterstanden in het JES-gebied (buurten Jan Roeckplantsoen, Engelenburg en Schrijverswijk) te verkleinen.