• Wethouders Engbert Stroobosscher en Marieke Overduin openen het Lekker Fit! plein

    Sportservice Veenendaal

Lekker Fit! plein Juliana van Stolbergschool

10-01-2018, 16:30 | Lezersnieuws | Sportservice Veenendaal

Op de Juliana van Stolbergschool in Veenendaal is op woensdag 10 januari het Lekker Fit! plein geopend. De bedoeling van het Lekker Fit! plein is dat de kinderen actiever kunnen bewegen.

De leerlingen hebben zelf bijgedragen aan het plein. Samen met combinatiefunctionaris Gise Schumacher vanuit Sportservice Veenendaal is een ontwerp gemaakt, en de leerlingen hebben meegedaan met de Veenendaal City Run en dit als sponsorloop gebruikt. Ook zijn er lege flessen ingezameld.

Het plein is officieel geopend door wethouder Sport, Engbert Stroobosscher en de wethouder Volksgezondheid, Marieke Overduin door middel van het doorknippen van een lintje.

Daarna hebben de kinderen van de Juliana van Stolbergschool een ingestudeerd dansje laten zien en zijn ze natuurlijk direct gaan spelen! Waar er eerst minder ruimte en mogelijkheden waren om te bewegen, is er nu meer ruimte gecreëerd en kan er nu een grote variatie aan sporten gedaan worden, zoals voetbal, basketbal, (knots)hockey, tafeltennis en nog vele andere spellen.

Het Lekker Fit! plein is een onderdeel van Gezond in de Stad. Dit is een stimuleringsprogramma om gezondheidsachterstanden in het JES-gebied (buurten Jan Roeckplantsoen, Engelenburg en Schrijverspark) te verkleinen.