• Rundfunk

    Mark Engelen

Krankzinnige boys van Rundfunk in Theater De Lampegiet

05-12-2018, 12:35 | Lezersnieuws | Dineke

Duo Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde, beter bekend als RundFunk, waren vorig jaar na hun geslaagde televisieserie voor het eerst klaar voor een theatertour. Een droomdebuut volgde. Met lovende recensies en een kaartverkoop die verwachtingen ver te boven ging. Dit seizoen komen ze opnieuw naar het theater met Wachstumsschmerzen. In Theater De Lampegiet kan is de krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans te beleven. Hier behandelen de jongetjes het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn.

Drie jaar ouder, jonger of gewoon drie jaar
Het verhaal dat de jongens van RundFunk het publiek van De Lampegiet vertelt is: “Je komt huilend ter wereld, je sterft alleen en daartussenin wordt het allemaal niet veel beter. Opgroeien is een aaneenschakeling van eenzaamheid, onzekerheid, verdriet en het rusteloos verlangen naar meisjes van drie jaar ouder. Of van drie jaar jonger. Of gewoon van drie jaar oud. Het maakt niet uit, je kreeg ze toch niet.” De jongens komen op de meest geniale vondsten. Volgens de Volkskrant barst de show bijna uit elkaar van de sterke vondsten en de Theaterkrant noemt het een van de meest bezienswaardige theatergebeurtenissen van dit moment.

Jongerenpanel van De Lampegiet
Theater De Lampegiet stimuleert jongeren om naar het theater te gaan. Een van de initiatieven hiervoor is het Jongerenpanel van De Lampegiet. Zij zetten zich als ambassadeurs in om meer draagvlak te creëren voor jongeren in Veenendaal en omgeving. Dit Jongerenpanel over Rundfunk: ‘’Ja! Zij maken super leuke filmpjes! RundFunk in het theater lijkt ons echt hilarisch, maarreh..tip: ze zijn soms een beetje grof qua taal dus niet echt geschikt voor tere zieltjes.. Wij zeggen: dit is absoluut 15+!’’

Meer informatie
De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf  € 20,80 via www.lampegiet.nl