• Hygiepole geplaatst naast de wand met zelfscanners

    j. van den Hee
  • Rechts: Jumbo ondernemer Rick Hoek, Links: Joost Krijgsman, Hygiepole

    j. van den Hee

Jumbo Hoek vermindert bacteriën!

15-03-2019, 14:22 | Lezersnieuws | Sjan

Duurzame oplossing voor besmette handvaten.

VEENENDAAL – Jumbo Hoek van het Ronde Erf in Veenendaal heeft als eerste Veenendaalse supermarkt een zogenaamde Hygiepole laten plaatsen. Een Hygiepole is zuil waarop een handdoekdispenser is geplaatst met daarin alcohol desinfectie doekjes. Bezoekers kunnen een doekje uit de dispenser trekken om hiermee de handvaten van de winkelkar of zelfscanner te reinigen.

Hygiepole bv heeft de zuil ontwikkeld nadat men van diverse zijden vernam dat veel winkelend publiek in supermarkten zich ergeren aan vieze handvaten van de winkelkarren of besmette zelfscanners, waarop veelal veel bacteriën zitten.

De ontworpen zuil bevat naast de dispenser ook een afvalbak en een scherm voor informatie. Het scherm kan gebruikt worden voor reclame, tonen van het vluchtplan bij calamiteiten en het doorgeven van bijvoorbeeld amberalert meldingen.

De producent van de zuil is het in Veenendaal gevestigde All Care bv die plannen heeft om ook een AED aan de zuil toe te voegen.

SMETVREES Rick Hoek van de Jumbo aan het Ronde Erf was direct enthousiast en bestelde een Hygiepole. Hoek:,,Wij wilden meer aandacht aan onze cliënten geven en deze zuil draagt daar enorm aan bij. We hebben ook cliënten met smetvrees en voor hen is dit een super uitvinding. En op het scherm kan ik naast het korte instructiefilmpje mijn vers aanbiedingen tonen’’. 

DUURZAAM “De zuil is niet alleen te gebruiken in supermarkten maar is ook uitermate geschikt om te plaatsen in sportscholen zodat de bezoekers daar bijvoorbeeld de handvaten van de trimtoestellen kunnen reinigen.” aldus Johan Plemp van Hygiepole. Verder geeft Plemp aan dat ,,Alle onderdelen van de zuil volledig kunnen worden hergebruikt en de doekjes zijn recyclebaar.”

Voor informatie en een demonstratievideo: https://hygiepole.com/