• Ludieke vlotten estafette

    Manon van de Kraats
  • Zwemmertjes in actie

    Manon van de Kraats
  • Podium, 1 't Speelkwartier, 2 Mont. aan de Basis & 3 Het Erf

    Manon van de Kraats

Jubileum van het Schoolzwemkampioenschap in Veenendaal

06-02-2018, 08:50 | Lezersnieuws | VZC zwemmen

De tiende editie werd op vrijdag 2 februari door de plaatselijke zwemvereniging VZC georganiseerd. Een wedstrijd voor alle basisscholieren van Veenendaal. Per school vormen zij teams van zes zwemmers, twee uit de onderbouw, twee uit de middenbouw en twee uit de bovenbouw. Meerdere scholen hadden zelfs twee teams opgesteld.

Gestart werd er met de 6 x 25m vrije slag estafette, die werd gewonnen door 't Speelkwartier. Maar ook Montessori aan de Basis zette een mooie tweede tijd neer. Bij de 50m vrije slag was er winst voor Lasse Schrieken ('t Speelkwartier), de 25m vrije slag middenbouw werd met overmacht gewonnen door Rijk Leenders (De Vuurvlinder) en Yfke van der Leij (Tamim) werd met een voorsprong van vier seconden op nummer twee eerste in de onderbouw.

Na een jurywissel en een hoop aanmoedingingen uit het publiek startten de zwemmers met de rugslag. Overwinningen waren er voor Marcelino Gomez Gonzales (Het Erf), Rijk Leenders en Lenthe van 't Veen (de Windroos). Afgesloten werd met de 2 x 25m ludieke estafette, gewonnen door de Vuurvlinder!

Het klassement wordt bepaald door het aantal punten per zwemmer, waarbij alle eerste plaatsen natuurlijk de meeste punten opleveren.

Met op het podium op de derde plaats Montessorie aan de Basis, een tweede plaats voor Het Erf en 't Speelkwartier stapte op de hoogste trede. Alle drie de scholen gaan door naar het provinciale kampioenschap.

Kom ze zelf aanmoedigen tijdens de Provinciale Schoolzwemkampioenschappen op 18 mei in Zwembad de Vallei, Veenendaal!