Inwoners Veenendaal niet welkom in raadszaal bij installatie burgemeester

07-01-2019, 18:38 | Lezersnieuws | piet

PUBLIEK NIET WELKOM BIJ RAADSVERGADERING INSTALLATIE KATS

De Raadszaal in Veenendaal wordt hermetisch afgesloten voor de bevolking als de SGP’er Gert-Jan Kats wordt geïnstalleerd. De buitengewone Raadsvergadering op donderdag 10 januari (vanaf 15.30 uur, Raadhuisplein) krijgt daardoor een besloten karakter. De Raad heeft weliswaar NIET besloten tot het houden van een besloten vergadering maar de organisatie is zo ingericht dat het publiek naar een zij-zaaltje (hoe ironisch; de trouwzaal) moet om daar een en ander op een video-scherm te volgen.

Daarmee wordt opnieuw de ondemocratische gang van zaken rond de benoeming vergroot. De hele procedure was al strikt geheim en de afwegingen om Kats te kiezen blijven ook 75 jaar geheim. Dan pas wordt bekend waarom gekozen is voor iemand wiens profiel zo afwijkt van wat de Veenendaalse inwoners in een gemeentelijke enquete hebben uitgesproken.

De Raadszaal is groot genoeg om veel publiek te ontvangen op de openbare tribune, maar dat heeft blijkbaar geen doorslag gegeven. Nu zal dus de tribune uitsluitend toegankelijk zijn voor een vooraf zorgvuldig uitgeselecteerd publiek.

Deze werkwijze is heel ongebruikelijk omdat de Raadsvergaderingen uiteraard in principe altijd openbaar zijn en de Raad daaraan en aan de aanwezigheid van publiek sterk hecht.


Verstuurd vanaf mijn iPad