• Gerard Spong

    Theater De Lampegiet

Intrigerende kijk in strafrechtzaken door advocaat Gerard Spong

18-04-2019, 09:31 | Lezersnieuws | Eva

Een unieke college-voorstelling door niemand minder dan advocaat Mr. Gerard Spong. De topadvocaat vertelt op vrijdag 3 mei in Theater De Lampegiet over zijn leven en carrière als één van Nederlands meest vooraanstaande Strafrechtadvocaten. Gerard Spong is dé aangewezen persoon om een intrigerende kijk te geven in strafrechtzaken. Zo zit hij al veertig jaar in het vak en is hij maar liefst zeven keer uitgeroepen tot Nederlands beste advocaat.

Geruchtmakende zaken Spong geeft een intrigerende kijk in het functioneren van een advocaat in strafzaken. De taakopvatting van een advocaat, dilemma’s en bewijsperikelen komen ruim aan bod. Spong bespreekt deze facetten mede aan de hand van onder meer een aantal geruchtmakende moordzaken, zedenzaken en fraudezaken.

Gerard Spong Spong treedt regelmatig op in de media. Zo was hij onder meer te gast in NOVA ‘College Tour’ en was hij één van de geïnterviewde topadvocaten in de tv-serie ‘Kijken in de ziel’. Ook wordt hij geregeld gevraagd om zijn visie op actuele gebeurtenissen te geven in tv-programma’s als ‘Pauw’ en ‘De Wereld Draait Door’. Daarnaast heeft hij meerdere (misdaad-)romans uitgebracht zoals ‘De Breuk’ in 2013, ‘De uitvaartverzorger’ in 2016 en samen met Peter R. de Vries ‘P.S. dit is vertrouwelijk’ in 2018.

Meer informatie De voorstelling begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 23,15 via www.lampegiet.nl