• Vakgroep Engels Ichthus College

    Ichthus College

Ichthus College officieel Anglia School

13-12-2017, 14:20 | Lezersnieuws | Ichthus College

Het Ichthus College is officieel "test centre" voor Anglia certificering. Anglia is een internationaal erkend certificaat met examens op veel verschillende niveaus. Dit biedt de mogelijkheid voor leerlingen om gedifferentieerd examen te doen. Niet alle leerlingen in eenzelfde klas hoeven zodoende op hetzelfde niveau examen te doen. Hierdoor kunnen leerlingen op maat bediend worden. Doordat het Ichthus College nu "test centre" is, kunnen de toetsen intern afgenomen worden.

Vanaf de tweede klas wordt er tijdens de lessen extra aandacht besteed aan spreken, schrijven, lezen en luisteren, maar ook geoefend met de examens. In de derde klas kunnen leerlingen na een plaatsingstoets examen doen op hun persoonlijke niveau. Er kan ook gekozen worden om het toets moment voor havo- of vwo leerlingen uit te stellen naar de pré-examenklas om zo een hoger niveau te kunnen behalen. Het doen van een examen is niet verplicht, maar ook zonder examen zal het Engels talenonderwijs door middel van de Anglia ondersteuning versterkt worden.

Dit schooljaar zullen de eerste leerlingen examen gaan doen en begin juni zullen de resultaten bekend gemaakt worden. Het Anglia programma sluit goed aan bij het ELOS programma voor internationaal leren van het Ichthus College. Voor een ELOS certificaat is een vreemde talen certificaat namelijk een vereiste. Meer informatie over examens, niveaus, onderdelen en prijzen kunt u vinden op www.anglia.nl