• Ik heb (n)iets te verbergen

    Jurgen Hillaert
  • 21 maart, referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten

    Jurgen Hillaert

Heb jij wat te verbergen in Veenendaal ?

20-02-2018, 15:20 | Lezersnieuws | Jurgen Hillaert

Op 21 maart a.s. vinden niet alleen de gemeenteraadsverkiezingen plaats, maar wordt ook het referendum gehouden over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv).

In de Veenendaalse Krant van 7 maart a.s. vertellen negen politiek actieve Veenendalers waarom zij voor of tegen de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten zijn. Voelen zij zich veiliger als de overheid alles over hen te weten kan komen of vinden zij dat als je niets te verbergen hebt, je ook niets hoeft te vrezen ?

Deze weken worden in Veenendaal USB-sticks verspreid met de opdruk "Ik heb (n)iets te verbergen" en daarop informatie over de Wiv. Kunnen de inlichtingen- en opsporingsdiensten straks straks jouw mailverkeer en berichten op social media bekijken als zij dat nodig vinden voor de nationale veiligheid? Is je E-mail nog wel echt privé ? Welke prijs willen we betalen voor veiligheid en bescherming tegen terrorisme ?

De Veenendaalse krant wijdt op 7 maart twee volledige pagina's aan de Wiv en het referendum hierover, zodat kiezers een gefundeerde keuze kunnen maken op 21 maart. Heeft u geen USB-stick met informatie over de Wiv en wilt u deze wel graag hebben, dan kunt u deze - zo lang de voorraad strekt - ophalen op donderdag 8 maart tussen 10 en 12 uur op de Achterkerkstraat 17 in Veenendaal.

Veiligheid en privacy zijn belangrijk genoeg om je druk over te maken, want op 21 maart stemmen we niet alleen voor een nieuwe gemeenteraad in Veenendaal, maar ook per referendum over de Wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten.