• Platonov

    Geert Goiris

Hartverscheurende eerlijke voorstelling Platonov in De Lampegiet

11-01-2018, 20:10 | Lezersnieuws | Jari Jansen

Theater Utrecht presenteert Platonov, het eerste en meest onstuimige, avondvullende toneelstuk van Anton Tsjechov. Zijn voorstelling is als een glasbak vol ongepolijste diamanten vol met verlangens, dromen en liefde door elkaar heen liggen. Zaterdag 24 februari in Theater De Lampegiet.

Vincent van der Valk speelt Platonov. Na de succesvolle voorstelling Caligula zetten regisseur Hibaud Delput en Vincent Van der Valk een nieuwe stap in hun zoektocht naar de emotionele drijfveren van extreme mannenfiguren. Een hartverscheurende eerlijke voorstelling over de kracht van liefde en menselijke misverstanden.

Vier vrouwen willen de liefde van Misja Platonov, de charmante, hoogopgeleide dorpsonderwijzer die al zijn ambities begraven heeft. Platonov vraag zich af waarom de vier vrouwen hem juist achterna zitten, of ziet hij het verkeerd en zit hij zichzelf vooral in de weg?

De voorstelling begint om 20:00 uur en kost € 17,50 per persoon. Tickets kunnen online besteld worden op de website van Theater De Lampegiet of van dinsdag t/m vrijdag tussen 10:00 -13:00 uur de balie van het theater