• De delegaties van het Gymnazium en Ichtus College met een aantal bestuursleden van de Stichting Stedenband op bezoek bij burgemeester Wouter Kolff

    Stichting Stedenband

Gymnazium Olomouc bezoekt Veenendaal

10-04-2017, 09:10 | Lezersnieuws | Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc

Zeer recent was er een delegatie van het CÍRKEVNÍ GYMNÁZIUM NĚMECKÉHO ŘÁDU uit Olomouc op bezoek in Veenendaal. Zij hebben samen met het Ichthus College Veenendaal het voornemen om een uitwisselingsprogramma op te zetten voor scholieren. Er stond o.a. een stadswandeling met Jaap Pilon op het programma, een kort bezoek aan de burgemeester en 's middags werd nog een bezoek gebracht aan Fort Buursteeg.

"Mooi dat ook jongeren uit Veenendaal en Olomouc betrokken worden bij de vriendschapsband" aldus Jos Schilte, voorzitter van de Stichting Stedenband Veenendaal-Olomouc.

De stedenband met Olomouc in Tsjechië bestaat inmiddels 24 jaar. Jos Schilte:m"Jaarlijks vinden er diverse uitwisselingen plaats tussen Olomouc en Veenendaal. Onder andere lopen studenten uit Olomouc in Veenendaal stage, de brandweerkorpsen treffen elkaar regelmatig, en er is sinds een aantal jaar ook de mogelijkheid om een aantal inwoners te laten deelnemen aan de halve marathon. Ook bezoekt jaarlijks een aantal triatleten uit Olomouc Veenendaal voor deelname aan de Van Dijk Triathlon in Veenendaal. Als er belangstelling is voor uitwisseling horen we dit graag. Neemt u dan alstublieft contact op via aligroebe@gmail.com. Wij zijn erg blij met de groeiende belangstelling!"