• Prachtige boom

    Cocky Kok

Gratis Bosbad

15-03-2019, 15:33 | Lezersnieuws | jan

“Bosbaden”, het verblijven en wandelen in bossen, is een nieuw begrip wat heel snel grotere bekendheid aan het krijgen is. Regelmatig een “bosbad” nemen zou positief werken op welbevinden, bloeddruk en creativiteit.

U kunt dit binnenkort zelf ondervinden, want op woensdagmiddag 3 april organiseert  Utrechts Landschap/Amerongse Bos een  bijzondere lentewandeling met als thema: Bomen. Bomen spelen  niet alleen een belangrijke rol bij de CO2 reductie in het milieu  maar ze hebben ieder ook hun eigen specifieke kracht , functie, silhouet en kenmerken.  “Voedselbossen” worden steeds meer aangelegd. Wetenschappelijk is bewezen dat het “Bosbaden” de stress van het dagelijks leven kan verminderen.  Onze gidsen  zullen U er tijdens de wandeling meer over vertellen.

De wandeling start om 14.00 uur bij de Tabaksschuur aan de Veenseweg in Amerongen  en duurt ongeveer 1,5 uur. Parkeren kunt U bij de Burgwal, vandaar is het ongeveer 5 minuten lopen. Er zijn geen kosten aan verbonden en honden kunnen, mits aangelijnd, mee.