• De markt

    Teus
  • Een presentatie

    Teus

Grandioze afsluiting van project Grenzeloos van CSV/ Het Perron klas 1TL+

22-02-2019, 19:05 | Lezersnieuws | Teus

Donderdag heerste er op de dag al een gezonde spanning onder de leerlingen van klas 1 TL+. De leerlingen van de TL+ worden opgeleid voor een volwaardig TL diploma met een beroepsgericht vak. Vanaf leerjaar 1 worden de leerlingen breed opgeleid binnen de wereld van mens, techniek en ondernemen. Het lesprogramma wordt aangeboden in thema’s waarin alle vakken zijn geïntegreerd.
Leerlingen gaan onderzoekend aan het werk met levensechte opdrachten vanuit het bedrijfsleven.

In november zijn alle eerstejaars leerlingen uit de TL+ klassen naar de Basiliek geweest. Daar hebben ze een presentatie en rondleiding gekregen. Levensechte opdrachtgever was de Basiliek die de leerlingen als opdracht meegaf het organiseren van een markt met het thema Grenzeloos.  De weken daarna hebben de leerlingen onderzoeksvragen geformuleerd en werd het thema Grenzeloos op allerlei manieren aangevlogen. Er werd gekeken naar kwaliteiten van leerlingen. Ze hoorden van elkaar waar ze goed in waren. Daarna kwam de periode van het onderzoek uitwerken en de presentatie voorbereiden. Van het uitwerken van het onderzoek in het leerhuis en bij de vakken Technas, Biozorg en Beeldende Vorming tot bezoeken van Toyota van Gent en Fysiotherapie Holtslag. Donderdagmiddag werd alles opgebouwd om  's avonds de resultaten van 19.00 uur tot 20.00 uur te presenteren aan de genodigden op de markt.

Ook de Basiliek was er als mystery guest om de markt te beoordelen. Wat hebben de leerlingen hard gewerkt en wat hebben ze hun onderzoek enthousiast gepresenteerd. Tussen de 200 en 300 bezoekers hebben de markt bezocht. Ze konden o.a. presentaties over robots, insectenburgers, Zwarte Piet, telefoonverslaving, afval en nog veel meer bezoeken. Hierna konden ze Tips en Tops achterlaten. De leerlingen en bezoekers hebben een geweldige avond gehad.