• Geslaagden jeugdviscursus

    G.Lodder

Geslaagden jeugdviscursus HSV De Rietvoorn

26-05-2019, 22:49 | Lezersnieuws | Gerard

Vanaf 9 april organiseerde De rietvoorn weer hun jaarlijkse jeugdviscursus.

Deze cursus bestond uit 5 avonden waarbij de kinderen leerden hoe ze hun eigen visspullen voor elkaar kunnen maken. Er hadden 14 kinderen zich opgegeven voor deze jeugdviscursus.

Op de eerste avond werd de kinderen geleerd om hun eigen vistuigje te maken, en onder leiding van vrijwilligers die de kneepjes van het vissen kennen werden ze goed begeleid.

De tweede avond bestond uit de theorieles met daarbij een film waarin ze ook goed konden zien wat er bij komt kijken als je wilt gaan vissen, daarbij ook de tips hoe je visvoer moet maken en wat de vissen lekker vinden.

De derde avond bestond dan uit lekker vissen in het Stadspark en wat ze geleerd was in de praktijk brengen. Het weer was goed en veel kinderen vingen toch hun eerste vis deze avond wat natuurlijk een mooie gebeurtenis is.

De vierde avond werd verzorgd door het IVN (vereniging voor Natuur en Milieu educatie) daar leerden de kinderen hoe ze om moeten gaan met de natuur en dat er meer in het water zit dan alleen vissen. De kinderen leerde om te scheppen met een schepnetje naar diverse insecten en beestjes, vanuit de vijver van IVN werden er verschillende soorten insecten en beestjes getoond.

De vijfde en laatste avond bestond dan ook om zelf te gaan scheppen in het Stadspark onder begeleiding van vrijwilligers van De Rietvoorn en het IVN. Dit was ook dit jaar weer een groot succes, iedereen kon nu in het echt zien dat er meer leeft in het water.

Daarna werden de diploma’s uitgereikt bij de kantine van de voetbal vereniging de Merino’s die hun ruimte elke keer weer tot onze beschikking stellen. De kinderen kregen wat drinken en hun diploma werd uitgereikt zoals op de foto te zien is.

Al met al weer een geslaagde jeugdviscursus verzorgd door de vrijwilligers van HSV De rietvoorn.

Nu staan er nog de jeugdviswedstrijden op het progamma die worden gevist op 12, 19 en 26 juni en met afsluiting op 3 juli de Jo Bovenschen trofee. Alle avonden is het loten voor je visplek om 18:15 uur, verdere info waar er gevist wordt is te zien op de site van De Rietvoorn of bij de hengelsportzaken in Veenendaal.