• Gezamenlijke warming-up voorafgaand aan de Jan van de Pol Voorjaarsloop

    Stichting Jan van de Pol Voorjaarsloop
  • Pascal van Troost en Alex Kling aan kop tijdens de Jan van de Pol Voorjaarsloop

    Stichting Jan van de Pol Voorjaarsloop

Geslaagde vijfde editie Jan van de Pol Voorjaarsloop

22-04-2019, 21:02 | Lezersnieuws | PKC

Onder mooie maar zomerse temperaturen gingen op zaterdag 20 april om exact 13.00 uur de ruim 200 deelnemers van start voor de 10 km van de Jan van de Pol Voorjaarsloop 2019.

Pascal van Troost uit Den Haag won bij de heren. Het was een mooie wedstrijd waarin de uiteindelijke nummer twee Alex Kling uit Veenendaal (tijd: 35.05), en drie Edwin Bos uit Barneveld (tijd: 36.09) aanvankelijk nog lang in het spoor konden blijven. Uiteindelijk versnelde van Troost op de Defensieweg en kwam solerend binnen in een snelle winnende tijd van 34.27 (hiermee bleef echter het parcoursrecord van Erik Dekker van 34.03 uit 2017 overeind). Bij de dames ging de winst overtuigend naar Samantha De Bruin uit Veenendaal in een tijd van 42:33. Mascha Favre (46:07) uit Voorhout (46:07) en Sandra van Dijk (46:34) uit Veenendaal werden respectievelijk knap tweede en derde.

De Jan van de Pol Voorjaarsloop kende ook dit jaar weer een gevarieerd deelnemersveld waarin iedere loper van jong tot oud zijn/haar eigen unieke prestatie volbracht. De combinatie van de warme weersomstandigheden en het pittige parcours betekende een ware uitdaging voor elke loper. De voldoening was daarom des te groter bij het finishen. Dat ieder op zijn eigen manier, op zijn eigen niveau genoot van het hardlopen was prachtig om te zien, en het uitgangspunt van deze loop.

Als organisatie willen we graag iedereen bedanken voor het mogelijk maken van dit evenement: alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, de Gemeentes Rhenen en Veenendaal, Bosbeheer Landgoed Prattenburg, en Beheer Kwintelooyen. De opbrengst van de loop gaat ook dit jaar naar de Stichting BewegingsRecreatie (SBR) Veenendaal.