• De lopers gaan van start voor de Jan van de Pol Voorjaarsloop 2017

    Carla den Nieuwenhoop
  • Pittige beklimmingen tijdens de Jan van de Pol Voorjaarsloop 2017

    Carla den Nieuwenhoop

Geslaagde derde editie van de Jan van de Pol Voorjaarsloop

23-04-2017, 18:24 | Lezersnieuws | Stichting Jan van de Pol Voorjaarsloop

Nadat het startschot werd gelost door de Veenendaalse wethouder Engbert Stroobosscher gingen gisteren (zaterdag 22 april) om 13.00 uur, ruim 250 deelnemers van start voor de derde editie van de Jan van de Pol Voorjaarsloop. Deze loopwedstrijd over 10 kilometer wordt ieder voorjaar georganiseerd ter nagedachtenis aan Jan van de Pol.

Deelnemers uit heel Nederland (uit 51 woonplaatsen en zes verschillende provincies!) hadden zich aan de start gemeld voor deze loop. De start en finish vond weer plaats in het Recreatiegebied Kwintelooyen. Vervolgens wachtte er voor de deelnemers een mooi maar uitdagend parcours: via enkele 'kuitenbijters' (de 'Thijmse Hucht' en de Defensieweg, met ieder een stijgingspercentage van ruim 5%) en - in het laatste deel - een afwisselend bospad, bereikten alle deelnemers de finish in Kwintelooyen.

In de voorhoede van het startveld gingen de Veenendaler Erik Dekker en bij de dames Saskia de Vries uit Driebergen-Rijsenburg er met de eerste prijs vandoor. Aanvankelijk kon Erwan Piriou uit Wageningen nog even in het spoor blijven bij Erik Dekker, maar moest uiteindelijk toch ruim twee minuten prijs geven op de winnaar. Erik Dekker, 'de man in vorm' de laatste weken, liep een parcoursrecord met een zeer scherpe tijd van 34,04. Erik de Witte, ook uit Veenendaal en daarnaast een trouwe deelnemer aan de Jan van de Pol Voorjaarsloop, eindigde zeer verdienstelijk op een mooie derde plaats, vlak achter Erwan Piriou.

Bij de dames ontpopte zich een soortgelijke strijd. Saskia de Vries liep met een tijd van 39,11 het vorige parcoursrecord ruimschoots uit de boeken. Als tweede en derde finishten, respectievelijk, Fa Adda uit Amsterdam en Mascha Favre uit Delfgauw. Maar uiteraard, op elk niveau en in elke leeftijdscategorie werd er door iedere deelnemer een mooie individuele prestatie geleverd!

De Jan van de Pol Voorjaarsloop is en blijft verbonden aan de Stichting BewegingsRecreatie (SBR) Veenendaal, een stichting die zich inzet voor het organiseren van sport- en spelactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Dankzij alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, Recreatie Midden-Nederland, Bosbeheer Landgoed Prattenburg, en de Gemeenten Rhenen en Veenendaal, was het mogelijk om dit evenement te kunnen organiseren, en hiermee ook dit jaar weer een mooi bedrag voor SBR in te kunnen zamelen.