• Gerrit Budding ontvangt prijs beste praktijkopleider 2019 van de provincie Utrecht / in de sector Techniek en gebouwde omgeving

    SBB

Gerrit Budding van Hendriks stalen bekistingtechniek bv wint verkiezing beste praktijkopleider 2019 van de provincie Utrecht / in de sector

09-07-2019, 11:15 | Lezersnieuws | Claudine

VEENENDAAL, 9 juli 2019- Gerrit Budding is de beste praktijkopleider voor mbo-studenten van de provincie Utrecht / in de sector Techniek en gebouwde omgeving. Vrijdag 28 juni 2019 maakte SBB dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Gerrit Budding leidt sinds 2 jaar mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Gerrit Budding is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk, omdat we studenten willen laten ervaren dat werken in de techniek mooi en uitdagend is. Bovendien zijn mensen met een technische opleiding hard nodig.”

Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De uiteindelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.