• Oprichtster FR&D

    Niet bekend bij mij
  • Logo

    Logo

FR&D al drie jaar succesvol in programma voor jongeren met verslaving

15-02-2019, 13:22 | Lezersnieuws | Jessica

Stichting FR&D (For Recovery & Dialogue, spreek uit Fred) biedt een ambulant nazorgprogramma op maat aan voor mannelijke jong adolescenten in de leeftijd van 18 tot 27 jaar die een klinische behandeling hebben doorlopen voor hun verslavingsproblemen. Zij worden klaargestoomd om de maatschappij weer in te gaan en deze dienstverlening biedt FR&D al drie jaar zeer succesvol.

Veel jongeren die uit een verslavingskliniek komen gaan regelmatig direct weer terug in hun eigen omgeving waar ze snel terugvallen in hun oude gewoontes. FR&D biedt een programma van 12 maanden aan herstellende verslaafden waarin wordt gewerkt aan 4 pijlers: gezondheid en vitaliteit, relaties, werk/studie en financiën. Na deze 12 maanden biedt FR&D de mogelijkheid tot Begeleid Wonen voor een periode van maximaal 1,5 jaar. Oprichtster en bestuursvoorzitter Natascha Jurgens heeft dit CareerCollege-programma in 2016 ingericht en 16 februari 2019 bestaat dit succesvolle programma al drie jaar. De jongeren worden 9 tot 12 maanden in vier appartementen gehuisvest in Veenendaal en krijgen naast huisvesting ook coaching en training. Het afgelopen jaar is 90% van de jongens goed uit- of doorgestroomd. FR&D motiveert de jongeren door het ontwikkelen van een eigen identiteit, begeleidt ze bij zelfregie in de nazorg en helpt bij het vinden van balans met als doel een gezond leven. FR&D heeft zeer bekwame professionals in huis die in staat zijn de impact van de jongens te vergroten. De aanmeldingen voor het 12 maanden programma komen via de Centrale Toegang binnen van gemeente Veenendaal en Amersfoort.

Natascha Jurgens is trots op de bereikte resultaten in de afgelopen drie jaar. “Door het inzetten van een eigen peergroup blijven de jongeren intrinsiek gemotiveerd. En leren ze leven zoals ze willen leven! Wij bekijken per persoon wat nodig is om zo duurzaam mogelijk te herstellen. Wij begeleiden ze bij het vinden van een vaste structuur, een nieuwe studie of baan. Als de jongeren kiezen voor herstel, kiezen ze bij ons voor leven met verantwoordelijkheid. En naast het huidige programma blijven wij in ontwikkeling. Binnenkort starten wij met een pilot voor een nieuwe training; de Kickstart recovery training van 12 weken voor alle jongeren die geen beschermde woonomgeving nodig hebben, maar wel handvatten kunnen gebruiken voor het creëren van hun nieuwe levensstijl”.