• the old man and the gun

    filmhuis veenendaal

Filmhuis Veenendaal

13-01-2019, 11:02 | Lezersnieuws | henk

The Old Man and The Gun  en Girl in Filmhuis Veenendaal

Op zaterdagavond 19 januari (20.00 uur) staat een Amerikaanse misdaadkomedie op het programma van het Filmhuis. Robert Redfort speelt zijn laatste rol in The Old Man and The Gun, een film uit 2018. De inmiddels 82-jarige Redfort speelt daarin de rol van een gepensioneerde bankovervaller, die altijd een pistool op zak heeft, maar nooit de trekker overhaalt. Zijn personage Forrest Turner ontmoet een dame Jewel (Sissy Spacek) en de liefde tussen beide ontbrandt. Regisseur David Lowery heeft ruimte gevonden om een aantal leuke vondsten in de film te verwerken. De gemoedelijke sfeer van de jaren tachtig klinkt in deze productie door.
Op zondagmiddag 20 januari is het doek gereserveerd voor de tweede vertoning van Girl. Het is het verhaal van Lara, een 15-jarige jongen, die als een meisje wil leven. Zijn droom is om ballerina te worden en daarvoor stelt hij alles in het werk. Het innemen van hormoonblokkers en vooral ook wachten op de hormoontherapie en uiteindelijk de bijbehorende ingreep. De film, met in de hoofdrol Victor Polster, oogstte veel lof op het Filmfestival in Cannes.

Extra voorstellingen:

Op vrijdag 18 januari is er nog een extravertoning van Bohemian Rhapsody over de Londonse rockband Queen. De aanvangstijd is 20.00 uur. Ook voor 6 februari is er nog een vertoning gepland van deze kaskraker.

 Voor meer informatie en reserveringen:

www.filmhuisveenendaal.nl