• N3 turnsters Exalto Sport. Merel Euyen, Fenne Metz, Tara van der Poel

    Wendy van der Spek

Exalto Sport turnsters aan kop in klassement

27-01-2019, 20:42 | Lezersnieuws | claudia

Beekbergen - In de eerste drie kwalificatiewedstrijden voor de districtsfinale nam Exalto Sport maar liefst 5x het goud, 2x het zilver en 3x het brons mee naar huis. Vanuit het district kunnen de turnsters zich plaatsen voor de 1/2 finale van het Nederlands Kampioenschap.

Zaterdag 26 januari was in Beekbergen het laatste kwalificatiemoment voor de turnsters uit het niveau N3 en 3e divisie. In totaal mogen maar liefst zeven turnsters zich opmaken voor de districtsfinale op 9 februari.

In de eerste wedstrijdronde van de dag was er een feestje voor de jonge turnsters van de 1e selectie. Instapper Merel Euyen en pupil 1 Tara van der Poel turnden zich beide knap naar het brons, waar ook pupil 1 Fenne Metz het goud in ontvangst mocht nemen. 100% score en alle drie verzekerd van een finaleplaats.

In de tweede wedstrijd won Pupil 2 Esmée Koudijs wederom met overmacht het goud. Zij plaatste zich net als Fenne als 1e turnster voor de finale. Ava Taberima turnde een keurige wedstrijd en mag met een 6e eindpositie ook de strijd richting de landelijke wedstrijden aangaan. Debutante Marit Goor liet ook deze wedstrijd weer groei zien. Met een mooie 9e plaats mag zij nu met vertrouwen gaan trainen op nieuwe doelen en uitdagingen.

Senioren Fleur en Ilse van Haveren, Annelot Groot Enzerink, Céline Labrie, Marijne Vermeulen en Lara Steinbusch mochten in de derde ronde hun mooie turnen laten zien. Lara kon helaas door een rugblessure niet deelnemen maar moedigde haar turnvriendinnen aan. Céline wist in een zeer groot deelnemersveld voor de tweede keer op rij eremetaal te winnen. Zowel Céline als Fleur zien we op 9 februari terug tijdens de districtsfinale.