• Veenendaalse Harmonie Caecilia

    -
  • Het Veenendaals Koperensemble

    -

Dubbelconcert Caecilia en Koperensemble

26-10-2018, 20:37 | Lezersnieuws | Rianne

Op zaterdagavond 3 november geven de Veenendaalse Harmonie Caecilia en het Veenendaals Koperensemble een dubbelconcert. Dit gratis toegankelijke concert is dé mogelijkheid om eens kennis te maken met deze twee verenigingen!

De Veenendaalse Harmonie Caecilia is op dit moment aan het repeteren voor de grote wintershow op 15 december in de Basiliek, waarin de muziek uit de film Frozen centraal zal staan. Op 3 november kunt u hiervan al een voorproefje van horen. Daarnaast staan er concertwerken zoals Cuban Overture en Symphonic Overture op het programma. Met deze werken zal te horen zijn dat de cultuurprijs van afgelopen november zeker verdiend is.

Het Veenendaals Koperensemble bestaat uit getalenteerde amateurkoperblazers uit Veenendaal en omstreken en staat onder leiding van trompettist en dirigent Wim van Schaik.

Het ensemble heeft een voorliefde voor de oude muziek van componisten als Gabrieli, Praetorius, Di Lasso en Pezel, maar voert ook moderner repertoire uit. Zo speelt het VKE ook werk van hedendaagse componisten, zoals de Partita voor elf koperblazers van Peter Greve en recent de Intrada van Anton Weeren, dat hij speciaal voor het ensemble componeerde.

Het concert vindt plaats in Wijkkerk Aller Erf. Aanvang om 20.00 uur, toegang is gratis.