D66 blij met oplossing Kwintelooijen

13-12-2017, 11:30 | Lezersnieuws | D66 Veenendaal

Vanaf 1 januari zijn de gemeentes Veenendaal en Rhenen samen verantwoordeliijk voor het onderhoud van het recreatiegebied Kwintelooijen. Dit is de oplossing waar de gemeentes samen bij zijn uitgekomen omdat het recreatieschap Utrechtse Heuvelrug, Vallei en Kromme Rijngebied (UHVK) wordt opgeheven. D66 is blij met deze oplossing.

Dit recreatieterrein ligt weliswaar op het grondgebied van de gemeente Rhenen maar omdat er veel inwoners uit Veenendaal gebruik van maken, hecht de gemeente Veenendaal belang aan het open houden van het terrein. Beide gemeenten delen de jaarlijkse beheers- en onderhoudskosten. De gemeente Rhenen doet de feitelijke uitvoering van het beheer en onderhoud. Dit is een oplossing waar D66 Veenendaal zich de afgelopen vier jaar sterk voor heeft gemaakt in de Veenendaalse gemeenteraad..

Fractievoorzitter Coby van den Heuvel van D66 Veenendaal: "Het verhaal van Kwintelooijen begon precies vier jaar geleden: toen kregen we te horen dat het recreatieschap op zou houden te bestaan, en dat het onderhoud onder druk stond. De afgelopen jaren is er achter de schermen hard gewerkt om ervoor te zorgen dat Kwintelooijen voor inwoners van Veenendaal en Rhenen een fijne plek blijft om te recreëren en van de natuur te genieten. Wij zijn erg blij met de oplossing die gevonden is en met het feit dat ook de gemeente Veenendaal hierin zijn verantwoordelijkheid neemt."