CPOV-scholen Veenendaal onderwijzen toekomstgericht

14-09-2018, 10:07 | Lezersnieuws | Annemieke

Op woensdag 12 september 2018 heeft de scholengroep van CPOV als opening van het nieuwe cursusjaar een inspirerende Startdag georganiseerd in De Basiliek in Veenendaal. De dag was bedoeld voor alle leerkrachten en medewerkers van de scholen en belangstellenden en begon om 9 uur en eindigde om 17 uur. De dag had als thema ‘Toekomstgericht christelijk onderwijs’.

Het onderwijs is flink in beweging. Kernbegrippen daarbij zijn: de veranderende rol van de leerkracht, digitalisering, een nieuwe leeromgeving, mondige leerlingen, kritische ouders. Wat betekenen die veranderingen voor het dagelijkse werk in de groep, op school, bij ouders, voor CPOV en de samenwerkingspartners als zusterscholen, gemeenten, hulpverleningsinstanties  en hogescholen.

TRENDWATCH
Voor het ochtendprogramma waren sprekers uit het binnen- en buitenland uitgenodigd, met onder andere bijzonder hoogleraar Ruud Veltenaar als trendwatcher en filosoof. Uit Canada sprak prof. dr. Jacqueline Specht (Western University, London, Ontario), dr. Susanne Miesera uit Duitsland (TUM-school of Education, München) en dr. Hans Bakker (CHE-lector en onderwijspedagoog). Zij praatten bij over relevante ontwikkelingen en waar nodig hielden ze een spiegel voor.

INTERACTIEF
Het interactieve middagprogramma stond in het teken van diverse workshops waarbij ieder werd uitgenodigd mee te denken en mee te praten over de toekomstige koers van de CPOV-scholen en het nieuw te vormen beleidsplan voor de komende jaren.