Chocolade melk en zware bewapening

03-01-2019, 10:48 | Lezersnieuws | Piet

Beste Aart Aalbers

 

Ik las je column Veensteken/Erehaag.

Ik ken je als een onafhankelijk schrijver die zijn SGP-achtergrond niet laat meespreken in zijn journalistiek werk.

Nu vraag ik me af wat er met je aan de hand is. 

Als ik opmerkingen maak bij een nieuwe burgemeester (die zonder verdere toelichting op zijn uitverkiezing aan Veenendaal wordt gepresenteerd), is dat toch wat anders dan ‘een vuurtje aansteken’ waarna zwaarbewapende agenten voor het gemeentehuis van Veenendaal zouden moeten komen te staan, zoals jij schrijft. In Haarlem zijn het waarschijnlijk criminelen die voor je onbehagen bij een mok warme chocolademelk zorgen.

 

Zou je jouw redenering doortrekken dan zou je kunnen zeggen dat door de SGP-kritiek op de Islam we de ME voor de moskeeën in Veenendaal zouden moeten laten waken.

 

Mijn brief over de SGP-burgemeester in Veenendaal stelt de vraag naar het waarom van deze keuze. En op dat antwoord moeten de burgers van Veenendaal 75 jaar wachten, want dan pas wordt openbaar gemaakt wat de afwegingen waren bij zijn uitverkiezing.

 

Uit het burgemeesterschap van Gert-Jan Kats in Zuidplas blijkt dat hij zijn politieke voorkeuren bijvoorbeeld in de sociale media, moeilijk kan scheiden van zijn ambt (zie mijn Facebook-berichten hierover).

In die zin loop je in je Column in de pas met deze SGP-trend.

Vriendelijke groet,

Piet de Vrije