• Verkiesbare CDA-kandidaten via mail bereikbaar

    CDA Veenendaal

CDA richt vraagbaak op voor kandidaten Overduin en Stegenga

22-02-2019, 21:23 | Lezersnieuws | Ron

CDA Veenendaal heeft twee beschikbare kandidaten voor de verkiezingen op woensdag 20 maart. Inwoners van Veenendaal en omstreken kunnen dan hun stem uitbrengen voor de Provinciale Staten van Utrecht en het Waterschap Vallei en Veluwe, waartoe de regio Veenendaal behoort. 

 

Het CDA Veenendaal heeft op beide kieslijsten een kandidaat staan. Marije Stegenga staat op de lijst van de Provinciale Staten Utrecht en Marieke Overduin op de lijst voor Waterschap Vallei en Veluwe. Het CDA vindt het belangrijk dat Veenendaal goed wordt vertegenwoordigd bij zowel Provincie als Waterschap. Bovendien stelt de partij dat beide kandidaten de ambitie hebben om ook de regio rond Veenendaal te representeren.

 

Stegenga wil zich binnen de Provinciale Staten gaan inzetten voor betaalbare oplossingen om duurzaamheid te bevorderen, voor veilige fietspaden, goede openbaarvervoerverbindingen voor scholieren en studenten en voor voldoende levensloopbestendige woningbouw.

 

Overduin wil in het Waterschap aandacht vragen voor blijvend droge voeten, schoon en veilig water en een goede omgang met de klimaatveranderingen. “Bovendien heffen de waterschappen belastingen en de opbrengst daarvan moet zorgvuldig worden besteed, ook daar zet ik me voor in,” aldus Overduin.

 

CDA Veenendaal beseft dat zowel “de Provincie” als “het Waterschap” minder bekend zijn bij veel inwoners van Veenendaal. Ook is de partij zich ervan bewust dat de kiezers vragen kunnen hebben aan de kandidaten. Daarom heeft het CDA vraagbaken opgericht voor Stegenga en Overduin.

Marije Stegenga beantwoordt vragen over het reilen en zeilen van Provinciale Staten en haar rol daarin via het mailadres Vraaghetmarije@gmail.com. De statenkandidaat staat op dat mailadres ook open voor tips en ideeën.

Marieke Overduin geeft binnen 24 uur antwoord op vragen over het Waterschap Vallei en Veluwe via het mailadres Vraaghetaanmarieke@gmail.com. Ook Overduin stelt ideeën en suggesties zeer op prijs.