• Bridget Vermeer

    HD
  • Een deel van de senioren van VZC die deel gaan nemen aan het ONK

    HD

Bridget Vermeer delft goud op NJJK

17-12-2018, 22:06 | Lezersnieuws | Harry

Afgelopen dagen werd in Eindhoven het Nederland Junioren en Jeugd Kampioenschap zwemmen gehouden. VZC was daar met 17 zwemmer en zwemster vertegenwoordigd. Het werd een zeer succesvol kampioenschap.

De meest opvallende prestaties kwamen op naam van de 13-jarige Bridget Vermeer. In oktober was zij al Nederlands kampioen geworden op de 800M vrijeslag in haar leeftijdscategorie meisjes junioren 3.

De afgelopen 4 racedagen kwamen daar nog 7 gouden en 1 zilveren individuele medailles bij. Bridget won de 400M vrije slag, de 50M, 100M en 200M schoolslag en de 200M en 400M wisselslag. Daarnaast won zij een zilveren medaille op de 200M vrije slag.

Samen met haar ploeggenoten Josse Bergman, Kirsten Verhalle, Aniek van de Weerd en Gaia Sterre Mirotti won zij in wisselende samenstelling in estafetteverband een gouden medaille op de 4x200M vrije slag en zilveren medailles op de 4x100M vrije slag en 4x100M wisselslag.

Gaia Sterre Mirotti was individueel succesvol op o.a. de 800M en 400M vrijeslag. Zij zwom naar goud op de 800M vrijeslag en veroverde een zilveren plak op de 400M vrijeslag.

Evica Klok won voor het eerst op een individueel zwemnummer een medaille. Die won zij op de zware 200M vlinderslag en had de kleur zilver. 

Bij de jongens veroverden Vincent en Sander Crooijmans respectievelijk een zilveren en bronzen medaille op het langste zwemnummer in een zwembad, de 1500M vrijeslag. Vincent voegde daar nog een bronzen medaille op de 400M vrijeslag aan toe. Samen met Daen Spoor en Lars Verhallen wonnen Vincent en Sander ook nog een bronzen medaille op de 4x200M vrijeslag estafette.

Naast de vele medailles werden nog een flink aantal finaleplaatsen bij elkaar gezwommen. Op verschillende afstanden kwamen VZC’ers dicht bij het podium. In het geval van Lars Verhalle en Josse Bergman scheelde dat op de 400M wisselslag respectievelijk maar 0.03 en 0.18 seconden.

Vrijdag aanstaande begint in Tilburg het Open Nederlands Kampioenschap zwemmen. Het kampioenschap voor senioren waar ook junioren en jeugdzwemmers alsmede buitenlandse zwemmers aan mee mogen doen, mist zij voldaan hebben aan de gestelde limiettijden. Bijna alle bovengenoemde zwemmers nemen ook aan het ONK deel. Het team wordt aangevuld met senioren zwemmers. Daaronder Marjolein Delno, Femke Spiering en Silke Holkenborg en Silke Molendijk die zich zeker individueel maar ook in estafetteverband gaan mengen in een de strijd om de medailles.